Foto Galeri
  • 13.5.2017 00:40

Maymun ve sincap emziren Awa kabilesi

Yavru maymun ve sincapları emziriyorlar!

Awa Kabilesi, Amazon'un derinliklerinde yaşayan ve yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan bir kabile. Bu yüzden Amazon'dan yavaş yavaş Brezilya'nın doğusuna doğru kaymak ve yok olmakla savaşmak zorunda. Ev olarak gördükleri ormanda yaşamlarını sürdüren kabile üyeleri hayvanları da çocukları gibi besliyor. İşte yavru hayvanları besleyen Awa Kabilesi...

Awa Kabilesi, Amazon'un derinliklerinde yaşayan ve yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan bir kabile. Bu yüzden Amazon'dan yavaş yavaş Brezilya'nın doğusuna doğru kaymak ve yok olmakla savaşmak zorunda.

Ev olarak gördükleri ormanda yaşamlarını sürdüren kabile üyeleri hayvanları da çocukları gibi besliyor. İşte yavru hayvanları besleyen Awa Kabilesi...Ormanı evleri olarak gören bu güzel insanlar, doğadaki vahşi hayvanları da çocukları gibi görüyor hatta yavru hayvanları besleyip büyütüyor.

Awa Kabilesi, evleri olarak gördükleri Amazon ormanlarında yaşamlarını sürdürüyor.

Awa Kabilesi, kendisini modernleşen dünyadan soyutladığı için çok az insan onlarla tanışabildi. O tanışanlardan biri de fotoğrafçı Domenico Pugliese.

Fotoğrafçı Domenico Pugliese kabile hakkında "Yetişkin bir adamın, ailesiz ve bekar ne yaptığını anlamıyorlar. Beni seyrediyorlar ve bana tavsiye vermeye çalışıyorlar. Ancak nereden geldiğimi bilmiyorlar. Dünyaya dair bir görüşleri yok. Onlara nereden geldiğimi, yaşam biçimimi anlatmak imkansız. Onlar için ailesi olmayan bir adam akıl almaz bir şey."

"Sincapları ve maymunları tıpkı kendi çocuklarını emzirir gibi emziriyorlar. Bu durum, olduğumuz yerden ne kadar uzağa geldiğimizi anlatıyor. Doğaya oldukça yakınlar. Hatta, yakın da değil; onlar doğanın bir parçası..." dedi.

Awa Kabilesi için ailenin anlamı çok büyük. Ama aile dedikleri sadece insanlardan oluşmuyor. Evleri olarak gördükleri ormanın içindeki tüm canlılar ailenin bir üyesi.

Hayvanlar da ailenin birer üyesi olduğu için aynı çocukların ailelerine yardım ettiği gibi yardım ediyorlar. Örneğin, meyve toplayıp fıstık kırıyorlar.

Günümüzde yalnızca 400 kişi kalan kabilenin yıllar boyunca başından soykırımlar ve zorunlu göçler geçmiş.

Sürekli etraflarını saran modern dünya istilacıları, sömürgeciler, yasa dışı çiftçiler ve ağaç kesimleri nedeniyle ev dedikleri ormandan sürekli göç etmeye zorlanıyorlar.

Bu nedenle tarım ve ateş yakma becerileri yerine sadece birkaç gün kalacakları barınak inşa etme becerileri gelişmeye başlıyor.

Güncellenme Tarihi : 13.5.2017 00:07

İLGİLİ HABERLER