Foto Galeri
  • 11.6.2017 00:19

Suriye kamplarında Ramazan manzaraları

Kampta buruk ama huzurlu ramazan

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınmalarının ardından Mardin'in Midyat ilçesindeki barınma merkezine yerleştirilen 3 bin Suriyeli sığınmacının ramazanı buruk ama huzurlu geçiyor.

Yaklaşık bin 500 Ezidi'nin de bulunduğu Midyat'ın Akçakaya Mahallesi'ndeki kampta barınan 3 bin Suriyeli, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından kendilerine verilen kartlara yüklenen parayla ihtiyaçlarını karşılıyor.

Kampta açılan ve her gün taze ürünlerin getirildiği marketten ihtiyaçlarını karşılayan sığınmacılar, ülkelerine özgü "kıbbe", "fettuş", "humus", "muluhiye" ve "felefil" gibi yemeklerle iftar yapıyor. Kamptaki iftar sofralarında kimi zaman Suriyeli kadınların Türkiye'de öğrenerek hazırladıkları yemekler de yer alıyor.

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınmalarının ardından Mardin'in Midyat ilçesindeki barınma merkezine yerleştirilen 3 bin Suriyeli sığınmacının ramazanı buruk ama huzurlu geçiyor. Çadırda 18 kanarya besleyen Musa Elbekkür, çadırda kuşlarla vakit geçirdiğini, Kur'an-ı Kerim okuduğunu belirtti.

Gündüz mescitte vaaz dinleyen, Kur'an-ı Kerim okuyan, dua eden, çadırlarda besledikleri kuşlar ve çeşitli ürünler ektikleri bahçelerinde vakit geçiren erkekler, iftar saati yaklaştığında yemek hazırlığı yapan eşlerine yardım ediyor.

Bir ramazanı daha ülkelerinden uzakta geçirmenin üzüntüsünü yaşayan sığınmacılar, huzurla oruçlarını açmaktan mutluluk duyuyor.

Kendilerine sağlanan imkan ve desteklerden dolayı dualarında Türkiye'yi eksik etmeyen sığınmacılar, barış ve huzurun gelmesi, kan ve gözyaşının dinmesi ile ülkelerine dönecekleri günü bekliyor.

"İnşallah seneye ülkemizde oluruz"

Sığınmacılardan 9 çocuk babası Muhammed Ali Ebu Fadi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazanın güzel geçtiğini, huzurlu olduklarını söyledi.

İftarda eşine yardım ettiğini dile getiren Fadi, "Hayat müşterektir." ifadesini kullandı.

 

Güncellenme Tarihi : 11.6.2017 00:59

İLGİLİ HABERLER