Yaşam
  • 21.10.2005 09:20

FOTOĞRAFINI PUL YAP MEKTUBUNU GÖNDER

PTT'nin 25 Ekim tarihinde başlayacak yeni uygulamasıyla, kişisel fotoğraflar, işyeri, bina resimleri, doğa fotoğrafları ve evcil hayvan fotoğrafları posta pullarını süsleyecek.
PTT Karasal Posta İşletme Dairesi Başkanlığı Kişisel Pul Şubesi tarafından yürütülecek uygulama ile bedelini ödeyen herkes kendi fotoğrafını pullarda kullanabilecek.
Pullar 20 grama kadar ağırlığa sahip gönderilerde kullanılacak. PTT yetkililerinin verdiği bilgiye göre üzerindeki yazılı değeri 60 Yeni Kuruş olmasına rağmen pulların satış fiyatının daha yüksek olacağı belirtildi.
Bazı ülkelerde de varolan bu uygulama ile bir yandan azalan mektup alışkanlığının canlandırılması diğer yandan da PTT'ye ek bir gelir sağlanması hedefleniyor.

250 adet basılacak
Kendi ya da istediği bir objenin fotoğrafını pullarda kullanmak isteyenler bu hizmetten PTT merkezlerindeki formları doldurarak yararlanabilecek. Form ile birlikte pulun üzerinde olması istenilen fotoğraf da teslim edilecek.
Kabul edilecek form ve resimler Ankara'da 'genel ahlaka ve yasalara aykırı' olmadığının anlaşılmasından sonra en az 250 adet olmak üzere basılacak. İstek sahiplerine pulları 30 gün içinde teslim edilecek.

Resimler netten gönderilecek
Pulların üzerinde PTT ibaresi ve fiyatı yazacak. Bir süre PTT merkezlerine bizzat yapılan başvuru yöntemiyle başlayacak uygulama kısa sürede İnternet ortamına taşınacak. Bu aşamada internet aracılığı ile gönderilen resimler ve başvurular da kabul edilecek.
PTT yetkilileri, uygulama ile ilgili mevzuat hazırlıklarının da tamamlandığı ve Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı ve genel ahlak ile örf ve adetlere aykırı objelerin pul resmi olarak kullanılmasının söz konusu olmayacağını belirttiler.

(MİLLİYET)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:50

İLGİLİ HABERLER