Spor
  • 31.5.2006 12:30

FOTOĞRAFLARLA KALECİNİN İNANILMAZ HATASI

VARŞOVA - 2006 Dünya Kupası Finalleri'ne hazırlanan Polonya Milli Takımı, dün gece Kolombiya ile oynadığı hazırlık maçını 2-1 kaybederken; Polonya kalecisi Tomasz Kuszczak, uzun yıllar unutulmayacak bir gol yiyerek geceye damgasını vurdu.
Dünya Kupası hazırlıkları çerçevesinde kendi evinde Kolombiya ile bir hazırlık maçında karşılaşan Polonya, mücadeleyi Kolombiyalı Elkin Murillo ve kaleci Luis Enrique Martinez'in attığı gollerle 2-1 kaybetti. Polonya'nın maçtaki tek sayısı Ireneusz Jelen'den gelirken; maç sonrası ne oynanan futbol, ne maçın sonucu ne de taktiksel anlamda yapılanlar konuşuldu. Polonya Milli Takım Teknik Direktörü Pawel Janas'ın Liverpool kalecisi Jerzy Dudek'i çıkararak milli takım kadrosuna aldığı kaleci Tomasz Kuszczak yediği golle hem maça hem de geceye damgasını vuran isim oldu. İngiltere'de West Bromwich Albion forması da giyen Kuszczak, Kolombiya'nın attığı ikinci golü rakibine hediye eden oyuncuydu. Kolombiya kalecisi Luis Enrique Martinez'in maçın 63. dakikasında kullandığı uzun degajda topun sekeceğini tahmin edemeyen Kuszczak, top yükseldiğinde hamlesini yaptı ancak iş işten geçmişti.
Tabii ki bu golle birlikte Polonya basınında uzun dönemdir eleştirilerin hedef noktası haline gelen teknik direktör Pawel Janas, maç sonrası yine hedef adam haline gelirken, gol hakkında yorum yapmaktan kaçındı. Polonya basınında bugün çıkan haberlerde ise, kaleci Tomasz Kuszczak, Pawel Janas ile birlikte ağır bir dille eleştirilirken, Dünya Kupası'nda takımının kalesini koruma ihtimalinin az olduğu yorumları yapıldı.
Polonya Milli Takımı, 2006 Dünya Kupası Finalleri'nde A Grubu'nda ev sahibi Almanya, Ekvator ve Kosta Rika ile birlikte ikinci tura yükselme mücadelesi verecek.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 05:05

İLGİLİ HABERLER