Medya
  • 3.4.2017 14:09

Fox New sunucusu 5 kadını taciz etmiş

Rusya Devlet Başkanı Putin’e “Katil” diyen ve özür dilemeyi reddeden Fox News sunucusu O’Reilly’nin cinsel saldırıda bulunduğu beş kadına sessiz kalmaları karşılığında 13 milyon dolar ödendiği ortaya çıktı.

The New York Times’ın haberine göre, Fox News kanalında yayınlanan ‘The O’Reilly Factor’ sunucusu Bill O’Reilly, cinsel taciz ya da ‘diğer uygunsuz davranışları’ nedeniyle beş kadına toplam 13 milyon dolar ödedi. Gazete, programın çalışanı ya da konukları olduğu belirtilen kadınların sessiz kalması ve suçlama yöneltmemesi karşılığında verilen paranın, O’Reilly ya da Fox News tarafından ödenmiş olabileceğini belirtti.

O’Reilley’e yöneltilen suçlamalar sözlü tacizden taciz nitelikli telefon aramalarına kadar geniş bir yelpazede. Kadınlardan bazıları O’Reilly kendilerini aradığında mastürbasyon yaptığı izlenimi uyandıracak sesler çıkardığını anlattı.

‘TACİZ SÜRECİNE TAVSİYELERLE BAŞLIYORDU’

Habere göre, basında etkili bir isim olan O’Reilly, kadınlara önce mesleki anlamda tavsiyeler verip onlara yardım edeceğini söyleyerek bir bağ oluşturuyor ve daha sonra da cinsel ilişkiye girmeye çalışıyordu. Gazetecinin kadınlardan bazılarını da kendisini reddetmeleri durumunda kariyerlerini bitirmekle korkuttuğu da kaydedildi.

O’REILLY SUÇLAMALARI REDDETTİ, FOX NEWS SESSİZ

 O’Reilly hakkındaki suçlamaları kabul etmezken, Fox News de konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.

Şubat ayında ABD Başkanı Donald Trump’ı programında konuşan eden O’Reilly, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin için “Katil” demişti. Kamuoyunun tepkisini çeken bu ifadenin ardından Kremlin özür beklediklerini açıklamış, ancak O’Reilly Rusya’dan gelen çağrıyı geri çevirmişti.

 

Güncellenme Tarihi : 3.4.2017 14:13

İLGİLİ HABERLER