Spor
  • 26.4.2021 12:57

Fransa Burak Yılmaz'ı konuşuyor.. “Türk forveti sayesinde Lille şampiyonluğa bir adım daha attı"

Lille'de 45+1. dakikada sahneye çıkan Burak Yılmaz, meşin yuvarlığı filelerle buluşturdu ve fark 1'e indi: 1-2. Karşılaşmanın 60. dakikasında beraberlik golü David'den geldi: 2-2. Burak Yılmaz, 85. dakikada Yusuf Yazıcı'nın gol pasıyla Lille'e galibiyeti getiren golü kaydetti: 2-3. Mücadeleden 3-2'lik galibiyetle ayrılan Lille, puanını 73'e yükselterek liderliğini korudu. Lyon ise 67 puanda kaldı.

Lille’de forma giyen milli yıldız Burak Yılmaz, dün geceki performansıyla ülke manşetlerinden inmedi. Fransız basını, “Lille, Türk forvet ile şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı” dedi.

LE FIGARO: LILLE'IN GERÇEK KAHRAMANI

Burak Yılmaz, Fransa'da manşetlerde!

Ülkenin köklü gazetelerinden Le Figaro, Burak Yılmaz'ı "Lille'in gerçek kahramanı" olarak nitelendirirken, Türk yıldız için "Türk forvet maç boyunca adeta zehir saçtı. Hiç 35 yaşında gibi göstermedi. Muazzam bir frikikle takımını canlandıran isim oydu. Skoru 2-2'ye getiren David golünde asisti o yaptı. Ve Lille için bu tarihi maçta galibiyeti getiren golü de o attı. Ortaya koyduğu efor ve presiyle örnek teşkil etti, şüphe yok ki Lille'in patronu o." dedi.

"Burak Yılmaz... Çılgın adam! Türk için ne sezon oluyor! Ne oyuncu ama! Hırs ve enerji ile patlayan Burak Yılmaz maçı iki gol ve bir asistle tamamladı. Lille'i bu zor virajda tek başına taşıdı. İlk yarının sonlarındaki frikik golü herkesi uyandırdı. Lider, skorer, pasör ve bir ağabey. "Kral" Yılmaz, Fransa şampiyonu olmak istiyor. Herkesten daha çok.."

FRANCE 24: BURAK YILMAZ TAKIMI 1 PUAN ÖNE TAŞIDI

Burak Yılmaz, Fransa'da manşetlerde!

Uluslararası yayın yapan Fransız medya kuruluşlarından France 24, Lille'in Burak'ın performansıyla liderliğini koruduğunu dile getirirken "Konuk ekip 2-0 mağlup duruma düştü ama Burak Yılmaz olasılık dışı bir karşı atak ile takımını bitime dört hafta kala PSG'nin bir puan önüne taşıdı" dedi.

Burak Yılmaz, Fransa'da manşetlerde!

L'EUQIPE HAFTANIN 11'İNE ALDI!

Ülkenin ve dünyanın en önemli spor gazetelerinden L'Equipe manşetinde Burak Yılmaz'ın gol sevincine yer verirken "Türk forveti Burak Yılmaz'ın iki gol ve bir asisti sayesinde, Lille, Fransa şampiyonu unvanına doğru bir adım daha attı" ifadelerini kullandı. Gazete Burak'ı maçın oyuncusu seçerken, Ligue 1'de haftanın en iyi 11'ine de aldı.

 “Türk forveti sayesinde Lille şampiyonluğa bir adım daha attı"

Burak Yılmaz'ın muhteşem performansı ülke basınında da geniş yer buldu. Ülkenin önemli spor gazetelerinden L'Equipe manşetinde Burak Yılmaz'ın gol sevincine yer verirken "Türk forveti Burak Yılmaz'ın iki gol ve bir asisti sayesinde Lille, Fransa şampiyonu unvanına doğru bir adım daha attı" ifadelerini kullandı. Burak dün geceki performansıyla Fransa'da haftanın 11'ine de seçildi.

Öte yandan Lille Teknik Direktörü Christophe Galtier, mücadele sonrası 35 yaşındaki futbolcunun performansını överken, “Burak Yılmaz, takımımızın dinamosu ve tamamen şampiyonluğa odaklanmış durumda. Bugün sahada bunu gördük” dedi.

Burak Yılmaz, bu sezon ligde çıktığı 24 maçta 12 gol, 5 de asist üretirken, dün geceki Lyon galibiyetiyle Lille puanını 73'e çıkardı ve zirvedeki yerini korudu.

Güncellenme Tarihi : 26.4.2021 13:12

İLGİLİ HABERLER