Dünya
  • 24.10.2020 23:54

Fransa Erdoğan'ın Macron ile alakalı sözlerini kınadı ve elçisini geri çağırdı

Habervitrini son dakika haberi..Fransa Cumhurbaşkanı Macron bir süredir İslam alemini hedef alan açıklamalar yapıyordu. İslam dinin değişmesi gerektiğini savunan Macron en son Fransa'da bütün devlet dairelerinin duvarına Peygamber Efendimize hakaret içeren karikatürleri astırmıştı.

Macron'un bu şerefsizliğine Cumhurbaşkanı Erdoğan sert çıkarak, "Macron denilen zatın İslam ile, Müslümanlarla derdi nedir? Macron'un zihinsel noktada bir tedaviye ihtiyacı var. İnanç hürriyetinden, anlamayan ve kendi ülkesinde yaşayan milyonlarca farklı inanç mensubu insanlara bu şekilde davranan bir devlet başkanına başka ne denilebilir? Öncelikle bir akli noktadan kontrol... İkide bir Erdoğan'la uğraşıyorsun. Erdoğan'la uğraşmak sana bir şey kazandırmaz. Zaten şurada 1 yıl sonra seçim var. 1 yıl sonra akıbetini göreceğiz. Fransa'ya bir şey kazandıramadı ki kendisine bir şey kazandırsın" dedi.

Erdoğan'ın Macron'un kafayı yemiş bir devlet adamı olarak nitelemesi Fransızları kızdırdı.Elysée Sarayı, öldürülen Fransız öğretmen Samuel Paty'nin için Erdoğan'dan "taziye mesajının gelmemesine" dikkat çekerek, "Sayın Macron ile ilgili sözleri kabul edilemez. Aşırılım ve depsizlik ülkeler arasındaki ilişkilerde bir yöntem değildir. " ifadesine yer verildi.

Erdoğan'ın son zamanlardaki Doğu Akdenizdeki gerilimi, Libya'ya ve Suriye'deki advranışları ve en son Karabağa'daki taraftarlıklarının aslında bir saldırganlık olduğunu bu saldırganlıkla da şimdi de Fransa'yı hedef olduğu belirtildi.

Açıklamada, “Abartı ve edepsizlik bir yöntem değildir. Erdoğan'dan politikasının gidişatını değiştirmesini talep ediyoruz çünkü bu her açıdan tehlikeli. Gereksiz tartışmalara girmiyoruz ve hakaretleri kabul etmiyoruz ” sözlerine yer verildi.
Fransa cumhurbaşkanlığı Ankara büyükelçisinin istişare için geri çağrıldığını duyurdu.

Güncellenme Tarihi : 25.10.2020 00:20

İLGİLİ HABERLER