Spor
  • 12.9.2013 02:35

Fransa Litvanya'yı aşamadı!

Fransa-Litvanya maçının ilk yarısı tam bir savunma savaşına sahne oldu. İki takım da, dış atışlarda büyük sorun yaşadı. Fransa'nın en büyük yıldızı Tony Parker, yardımlaşmalı savunma karşısında bocalarken, Litvanya'da da, Linas Kleiza etkisiz görünüyordu. Fransa'da, diğer silahlar da susunca, Litvanya farkı 11 sayıya kadar çıkardı. Ancak Parker, 2. periyodun son bölümünde sorumluluk alınca, devre arasına gidilirken fark 5 sayıya düştü.

3. çeyreğe her 2 takım da hızlı hücumlardan boş dönerek başladı. Fransa'nın hücumdaki sorunları sürerken, dış atışlarda istikrar yakalayan Litvanya, farkı yeniden 10 sayıya çıkardı. Paniklemeyen Fransa, topu ısrarla Ajinca'ya indirerek, pota altından bulduğu basketlerle farkı 4 sayıya indirdi. Periyodun sonunda deneyimli Javtokas'ı devreye sokan Litvanya, 4. çeyreğe 9 sayı farkla önde girdi.

Fransa son çeyrekte de bir türlü dış oyuncularından verim alamadı. İlk yarıda 3 sayılık atışlarda isabet bulamayan Litvanya, bu periyotta da üst üste 3'lüklerle başarı sağlayınca, farkı açtı ve sahadan 76-62 galip ayrıldı.

Litvanya adına Seibutis 15 sayı, Valanciunas 13 sayı-6 ribaund, Kleiza da 11 sayı-7 ribaund ile oynadı. Fransa'nın en skorer ismi 12 sayıyla Nando De Colo'ydu. Farkın açılmasıyla son bölümde forma giymeyen Tony Parker, 11 sayı üretti.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:06

İLGİLİ HABERLER