Dünya
  • 26.10.2020 01:30

Fransa mallarımızı boykot etmeyin diye yalvardı..

 Koronavirüs nedeniyle zaten kötüye giden ekonomisi, Müslüman ülkelerden gelen boykotla sarsıldı. Müslümanların Fransız mallarına boykot uygulaması üzerine Twitter'den bir paylaşım yapan Macron'un Dışişleri bakanlığı , insanların Fransız mallarına boykot uygulamaması için adeta yalvardı.

France says stop boycott calls; Erdogan ups Macron insults
Fransız Dışişleri Bakanılğı Arapça bir metin hazırlayarak bütün Müslüman ülkelere yolladı. metin'de, "Ürünlerimizin boykotunu derhal durdurun . Bizim tepkimiz size değil" diyerek öfkeyi dindirmeye çalıştı.
Orta Doğu'daki ülkeleri perakende şirketlerinin ürünlerini derhal boykot etmelerini önlemeye çağıran Fransız Dışişleri Bakanlığı "aşırılık yanlısı bir azınlık tarafından bastırılan ülkemize yönelik" tüm saldırılar gibi boykotun da derhal durdurulması gerektiğini söyledi.

Kuwait retail co-ops remove French products over Prophet cartoon - World  News , Firstpost
Dışişleri Bakanlığının Arapça metni yolladığı saatlerde Macron büyük bir hata daha yaptı.
Macron Dışişleri'nin ortamı yumuşatma girişimlerini adeta baltayarak, geri adım atmayacağını duyurdu. Macron Tweetinde ; ""Barış ruhundaki tüm farklılıklara saygı duyuyoruz. Nefret söylemini asla kabul etmiyoruz ve rasyonel tartışmaları savunmuyoruz. Her zaman insan onuruna ve evrensel değerlere sahip çıkacağız." Dedi ve yine Müslümanları hedef aldı.

Ürdünlüler, Paris'e cevaben Fransız mallarını boykot etme kampanyasına katıldılar

BOYKOT fRANSA'YI NE KADAR ETKİLİYOR?

Call to boycott French products in Islamic caricatures row

Amerikan ürünlerinin boykotunun boyutunu izlemek zor olsa da Arap ve İslam dünyasının boykot yoluyla Fransa'yı etkileme kabiliyetinin Amerika'nın çok ama çok üzerindedir.

Çoğu Batı ülkesinden farklı olarak, Fransa’nın Arap ve İslam dünyalarıyla ekonomik ilişkileri yakındır. Paris’in Arap ve İslam dünyalarıyla (özellikle Arap dünyası, Türkiye ve Batı Afrika) ticaretinin göreli ağırlığı, birçok gelişmiş ülkenin İslam dünyasıyla ticaretinin göreli ağırlığından çok daha fazladır.

Boycott France|| Shaikh Tarefe on France's Horrific Crimes -الشيخ طريفي  يفضح جرائم فرنسا| قاطع فرنسا - YouTube

Fransız ticaret dengesinin son zamanlarda Corona virüsü nedeniyle sorunlarla karşı karşıya olmasıdır.

Fransa'nın ticaret açığı genişledi
Haziran ayında 8,1 milyar avroluk rekor, ardından Temmuz ayında 7 milyar avrodan Ağustos 2020 yılında 7,7 milyar avroya. İhracat% 0,6 düşüşle 35,4 milyar avroya, ithalat ise% 1,1 artışla 43,1 milyar avroya, Şubat ayından bu yana en yüksek seviye oldu.

قاطع فرنسا Boycott France - Home | Facebook

İhracatlar 2019 seviyelerinin hala% 17 altında, ithalat ise 2019 ortalamasının% 91 altında.

En önemlisi, Fransa'nın Orta Doğu ve Afrika (Kuzey Afrika dahil) ile büyük bir ticaret fazlası elde ediyor olması. Buralarda tamamen Müslümanlardan oluşuyor.
sonuç itibarıyla daha çok İslam ülkelerine mal satan Fransa, buradan gelecek bir boykot ile birlikte zaten zorda olan ekonomisi iyiden iyiye kötü gidecektir.
Dışişleri Bakanılğının yaptığı panik açıklaması da zaten bunu doğruluyor.


 

Güncellenme Tarihi : 27.10.2020 00:07

İLGİLİ HABERLER