Dünya
  • 19.4.2019 22:35

Fransa, terör örgütü YPG'lileri Elysée Sarayı'nda ağırladı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile terör örgütü YPGarasındaki görüşme başkent Paris'teki Elysée Sarayı'nda gerçekleşti. Görüşme ile ilgili olarak yapılan yazılı açıklamaya göre Macron, YPG/PKK'lı heyete.Fransa'nın verdiği desteği bundan sonra da sürdüreceklerinin güvencesini verdi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, SDG ismini kullanan terör örgütü YPG/PKK'dan bir heyet ile gerçekleştirdiği görüşmede,bu örgüte desteklerinin süreceği mesajını verdiği bildirildi.

MALİ DESTEK GÜVENCESİ VERDİ

Görüşme başkent Paris'teki Elysée Sarayı'nda gerçekleşti. Elysee Sarayı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Macron YPG/PKK'dan bir heyeti kabul etti. Açıklamada, Cumhurbaşkanı Macron'un Fransa'nın YPG'ye desteğinin süreceği konusunda güvence verdiği belirtildi.

YPG İŞGALİNDEKİ BÖLGELERDE ZULÜM VAR

Görüşmede Suriye'nin kuzeydoğusunun da gündeme geldiği açıklandı. Macron'un, "Suriye'de siviller için Fransa'nın finansal destek sağlayacağını" belirttiği vurgulandı. Suriye'nin bir çok bölgesi, terör örgütü YPG'nin işgalinde bulunuyor ve bu işgale Fransa da her yönüyle destek veriyor.

Fransa Cumhurbaşkanları 2015 yılından bu yana YPG ile doğrudan görüşüyor. Fransa ile YPG arasında doğrudan temaslar Macron'dan önce François Hollande döneminde başlamıştı.

 DIŞİŞLERİ'NDEN KINAMA

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı PYD/YPG güdümündeki sözde 'Suriye Demokratik Güçleri' (SDG) heyetini kabul etmesini kınıyoruz" dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un sözde “Suriye Demokratik Güçleri” heyetini kabulü hakkındaki bir soru üzerine şu cevabı verdi:

"Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD/YPG güdümündeki sözde 'Suriye Demokratik Güçleri' (SDG) heyetini kabul etmesini kınıyoruz. Terör örgütü uzantılarına suni meşruiyet kazandırmaya yönelik bu teşebbüs müttefiklik ilişkileriyle bağdaşmayan son derece yanlış bir adımdır.
Suriye'nin siyasi birliğini ve toprak bütünlüğünü hedef alan gündemlerin ilerletilmesine müsaade edilmemesinin önemini ve Türkiye'nin milli güvenliğini temin etmek için gerekli gördüğü önlemleri almaktan çekinmeyeceğini tekrar hatırlatıyoruz."

Güncellenme Tarihi : 20.4.2019 02:16

İLGİLİ HABERLER