Dünya
  • 21.4.2017 00:29

Fransa'da polise kalaşnikoflu saldırı: 1 ölü, 1 yaralı

Fransa'nın başkenti Paris'te polise yönelik silahlı saldırıda 1 polis hayatını kaybederken 1 polis yaralandı. Çıkan çatışmada 1 saldırgan öldürüldü.

Fransa'nın başkenti Paris'te polise yönelik silahlı saldırıda 1 polis hayatını kaybetti, 2 polis yaralandı. Çıkan çatışmada saldırganlardan biri öldürülürken, diğer saldırgan ise kaçtı.

Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimine hazırlanan Fransa terör saldırısıyla sarsıldı. Paris’te Champs-Elysees bulvarındaki silahlı saldırıda, 1 polis ve 1 silahlı saldırgan öldü; 2 polis de yaralandı. Olayla ilgili terör soruşturması açıldı. Saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlendi.

Fransa'da Şanzelize Caddesi yakınlarında silahlı çatışma meydana geldi. Kalaşnikoflu saldırıda 1 polis öldü, 2 polis yaralandı. Polise ateş açan saldırgan öldürüldü. Diğer saldırgan ise kaçtı. Şanzelize Caddesi trafiğe kapatıldı.

Paris'te silah sesleri: 1 polis öldü, 1 polis yaralandı

Polis, caddeden uzak durulması yönünde uyarıda bulundu.

Fransa polisinin yaptığı ilk açıklamada "Saldırı büyük ihtimalle terör eylemi" ifadesi kullanıldı. Öte yandan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü, "Saldırının hangi sebepten gerçekleştiğini söylemek için henüz çok erken" dedi.

Bölgedeki tüm metrolar kapatıldı.

TRUMP'TAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

ABD Başkanı Donald Trump, İtalya Başbakanı Paolo Gentiloni ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlediği ortak basın toplantısında, Paris'in Şanzelize Caddesi'nde meydana gelen saldırıyı kınayarak, "Fransa ve halkına başsağlığı diliyorum. Bu korkunç bir şey. Başka bir terör saldırısına benziyor. Güçlü ve tedbirli olmalıyız" ifadelerini kaydetti.

'TERÖRLE BAĞLANTILI'

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, saldırının ardından olağanüstü toplantı kararı aldı.

Hollande, saldırının terörle bağlantılı olduğunu açıkladı.

HOLLANDE KABİNEYİ TOPLANTIYA ÇAĞIRDI

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande kabineyi olağanüstü toplantıya çağırdı.

ARACINI PARK ETTİKTEN SONRA POLİS ARACINI TARADI

Fransa İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Pierre-Henri Brandet  Paris’te Champs Elysees Caddesi'ndeki saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada,  saldırganın otomobilini park ettikten sonra polis aracını silahla taradığını  bildirdi. Brandet, saldırı ile ilgili basına açıklamalarda bulundu.

Sözcü, saldırganın aracını park ettikten sonra otomatik bir silahla  caddedeki polis otomobilini tarayarak içindeki polisin ölümüne neden olduğunu  açıkladı.

Bu kişinin daha sonra kaçmaya çalışırken de iki polise ateş açarak  yaraladığını kaydeden Brandet, diğer polislerin verdiği karşılıkla saldırganın  ölü ele geçirildiğini duyurdu.

Yaralı polislerden birisinin durumun ağır olduğunu kaydeden Brandet,  “Polisler, saldırıda özellikle bilinçli olarak hedef alınmıştır.“ dedi. Saldırı sonrası Champs Eysees Caddesi trafiğe kapatıldı. Bölgedeki  metro istasyonları da yine önlem amacıyla kapatıldı.

BFM televizyon kanalı, saldırganın poliste sabıkası kaydı bulunduğunu  belirtirken, terörle mücadele savcısının soruşturma başlattığını duyurdu.

Bu arada Başbakan Bernard Cazeneuve’ün, saldırı ile ilgili son  gelişmeleri Cumhurbaşkanı François Hollande’a aktarmak üzere Elysee Sarayı’na  geçtiği bildirildi. 

FRANSA'DA 3 GÜN SONRA SEÇİM VAR

Fransa’da 2017 seçimler yılı olacak. 66 milyon nüfuslu ülkede 43 milyon seçmen sandık başına giderek önce cumhurbaşkanını, ardından da milletvekillerini seçecek. 23 Nisan ve 7 Mayıs tarihleri arasında cumhurbaşkanlığı seçimleri, 11 ve 18 Haziran’da ise milletvekili genel seçimleri için yaklaşık 43 milyon seçmen oyunu kullanacak.

Güncellenme Tarihi : 21.4.2017 09:17

İLGİLİ HABERLER