Dünya
  • 27.6.2019 23:39

Fransa'da silahlı saldırı: 2 yaralı

Fransa’nın batısında bulunan Brest ketindeki bir cami yakınlarında kimliği belirsiz 1 kişi tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonucu 2 kişinin yaralandığı belirtilirken silahlı saldırıyı düzenleyen kişinin intihar ettiği öğrenildi.

Yerel basına yansıyan bilgilere göre, saat 16.00 sıralarında cami önünde duran arabadan inen bir kişi camiden çıkan başka biri ile tartıştı. Yaşanan tartışma sonucu arabadan inen kişi 6-7 el ateş açtı. Saldırgan daha sonra ise arabada kendisini bekleyen kişi ile kayıplara karıştı. Haberlerde açılan ateş sonucu 2 kişinin bacaklarından yalanlandığı ve durumlarının ağır olduğunu belirtildi. Olay yerine gelen Brest Belediye Başkanı François Cuillandre ise, caminin son dönemde herhangi bir saldırı tehdidi almadığını söyledi.

Polisin olay ile ilgili soruşturması devam ediyor.

Fransız saldırgan intihar etti

 Fransa'nın batı sahilinde bulunan Brest kentindeki Sunna Camii yakınlarında düzenlenen silahlı saldırıyı gerçekleştiren kişinin intihar ettiği öğrenildi. Görgü tanıklarının ilk ifadelerine göre saldırıda caminin imamı olan Rachid Abou Houdeyfa'nın hedef alındığı ve silahla yaralandığı öğrenildi. Polis kaynaklarının verdiği ilk bilgilere göre ise bir Fransız'ın cami imamı olan Rachid Abou Houdeyfa'yı hedef alarak ateş ettiği ve saldırı sonucu 2 kişiyi bacağından yaraladığı öğrenildi. Kimliği henüz açıklanmayan saldırganın saldırı sonrası önce kaçtığı ardından intihar ettiği belirtildi.

Öte yandan, bölgede güvenlik şeridinin oluşturulması ardından ibadethanelerdeki güvenlik önlemlerinin arttırılacağı belirtildi.

Özlem Kaplan

Güncellenme Tarihi : 27.6.2019 23:52

İLGİLİ HABERLER