PARİS (A.A) - Araştırmaya göre, 2009 yılı itibarıyla ülke genelinde yoksulların sayısı, toplam nüfusun yüzde 13.5'ini teşkil ediyor. Bir önceki yıl itibarıyla bu oran yüzde 13'tü.
Fransa'da kişi başına yoksulluk sınırı, aylık 954 avro gelirin altı olarak belirlenmiş. 2009 rakamlarına göre, ülkede 8.4 milyon kişi, ayda bu rakamın altında gelirle yaşamını sürdürüyor.
2008 yılında patlayan küresel ekonomik krizin etkilerinin özellikle 2009 yılından bu yana görüldüğü kaydedilen araştırma sonucu, yine 2009 yılı rakamları itibarıyla nüfusun yarısından fazlasının yılda 19.080 avro (ayda 1.590 avro) gelirle yaşamını sürdürdüğünü ortaya koydu.
FRANSA'DA YOKSULLUK ARTTI

Hızlı Özet
“Fransa'da Ulusal İstatistik Enstitüsü'nün yaptığı son araştırmaya göre, küresel ekonomik krizle birlikte ülke genelinde yoksulluk önemli ölçüde arttı.”
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İsrail'e şok... Lübnan Türk ordusunu davet etti
Türkiye'nin bölgesel gücüne işaret eden Lübnan Cumhurbaşkanı Avn, İsrail ile imzalanan çerçeve anlaşmasının uygulanması ve Lübnan ordusunun desteklenmesi süreçlerinde Ankara'nın diplomatik ve lojistik desteğine güvendiklerini belirtti.

Trump İran'ı hedef aldı: Çok sert vuracağız
ABD Başkanı Donald Trump, "İran'ı çok sert bir şekilde vuracağız çünkü sıra bizde. Dün gece bize 5 roket fırlatmayı denediler, hepsini engelledik" dedi.

Gazze'de bir nesil yetim ve öksüz kaldı! 2 bin 276 aile nüfustan silindi
Filistin Sağlık Bakanlığı, Ekim 2023-Temmuz 2026 dönemine ait istatistikleri içeren "Filistinli Ailelere Yönelik Katliamlar" başlıklı bir rapor yayımladı.

İran'a yeni yaptırım dalgası! Hürmüz Boğazı'ndaki şirketler ve gemiler hedefte
ABD, İran’ın Hürmüz Boğazı’ndan geçen ticari gemileri zorunlu sigortaya mecbur bırakarak gelir elde etmesini hedef alan yeni yaptırımları devreye soktu. Karar kapsamında petrol taşımacılığında rol oynayan 8 gemi ile bağlantılı 10 şirket yaptırım listesine alındı.