Gündem
  • 29.10.2020 12:02

Fransa'nın kapattığı yardım kuruluşu Türkiye'den sığınma hakkı istedi

Fransa'nın kapattığı yardım kurumu Türkiye'ye siyasi sığınma talep ettiler

Fransa'nın İslam düşmanlığı kapsamında kapattığı bir insani yardım kurumunun yöneticisi, Türkiye'den sığınma talep etti.

Essonne : qui est Idriss Sihamedi, le fondateur de BarakaCity qui s'en  prend à Zineb El Rhazoui ? - Le Parisien

Fransa'nın İslam düşmanlığı, insani yardım faaliyetlerini bile durdurma noktasına getirdi. Ülkede faaliyet gösteren ve 26 ülkede 2 milyonu aşkın yoksul için yardım faaliyeti gerçekleştiren Barakacity, Fransa yönetimi tarafından kapatıldı.

BarakaCity , un screenhot et un peu d'histoire – LDJ

 Barakacity organizasyonunun başındaki isim İdris Sihamedi ise Türkiye'den sığınma talep etti.

TÜRKİYE'YE ÇAĞRIDA BULUNDU

 Yardım organizasyonunun kurucu lideri olan Sihamedi, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Türkiye'ye çağrıda bulundu, yardım ve sığınma hakkı talep etti.

Türkiye'den kendisi ve kurum çalışanları adına sığınma talep eden Sihamedi şu ifadeleri kullandı:

"Fransa'da, 26 ülkede 2 milyon yoksul insan için faaliyet gösteren insani yardım ve insan hakları örgütü Barakacity'yi Fransa devleti feshetme kararı aldı. Dosyalarında 3 yıllık bir soruşturmanın ardından herhangi bir gerçek suçlama olmamasına rağmen.

Le Supplément : Quand le Responsable de Baraka City Hésite à Condamner  Daesh | YZGeneration

Bu yüzden sayın Erdoğan'dan STK'mız adına Fransa'da güvende olmadığım için kendim ve ekibim adına siyasi sığınma talebinde bulunmak istiyorum."

Moussa, humanitaire français libéré au Bangladesh | StreetPress

BASKIN DÜZENLEDİLER

Fransa'da İslam düşmanlığı artarken, İslami yardım kuruluşları da bu baskı altında ezilmeye çalışılıyor. Yardım kuruluşu Baraka City de o baskıyı en çok yaşayan kurumlardan biri olmuş, merkezlerine de Ekim ayı ortasında baskın düzenlenmişti.

La dissolution de BarakaCity, une association musulmane controversée

Kurumun kurucusu Sihamedi de gözaltına alınmış ve bir süre sonra serbest bırakılmıştı. Fransa İçişleri Bakanı Gerard Darmanin, Sihamedi'yi terörü desteklemekle suçlamıştı.

Barakacity 2008 yılında kurulan kurum geçtiğimiz günlerde feshedilene kadar ülkede ve dünya çapında hayır faaliyetlerinde bulunuyordu.

Güncellenme Tarihi : 29.10.2020 12:11

İLGİLİ HABERLER