Dünya
  • 10.1.2015 01:59

Fransız polisi Hayat Boumeddiene'i arıyor

26 yaşındaki Hayat Boumeddiene, market baskınından bir gün önce bir polis memurunu öldürdü. Fransız polisi bu kadın konusunda vatandaşlarını uyardı. Silahlı ve teplikeli olduğunu bildirdiği Hayat Boumeddiene'nin öldürülen kocasının intikamını almak için bir çılgınlık yapabileceğini belirtildi.
2009 yılına kadar normal bir Fransız vatandaşı gibi olan Hayat'ın bikinili resimleri yayınlandı.O tarihte tanıştığı öldürülen Amedy Coulibaly ile birlikte denize giren genç kadın dapa sonra örtünüp çarşafa girdi. Fransızlar kadının çarşaflı olarak silah eğitimi aldığı görüntülere de ulaştı.

MARKETTEN KAÇTI MI?

Paris'i iki günde kana bulayan ve El Kaide terör örgütüne bağlı oldukları iddia edilen teröristler öldürüldü. Şimdi akıllarda bir soru daha var...Fransa'da mizah dergisi Charlie Hebdo'ya düzenlenen baskında aralarında ünlü karikatüristlerin de bulunduğu 12 kişi hayatını kaybetmiş ve 8 kişi de yaralanmıştı. Saldırıdan sonra Paris'te bir kadın polis memuru da iki saldırgan tarafından öldürülmüştü. Bugün düzenlenen eş zamanlı iki operasyonda Charlie Hebdo saldırısını düzenleyen Kuaşi kardeşler sığındıkları matbaada öldürüldü. Polis memurunu öldürenlerden Amedy Coulibaly ise çok sayıda rehineyi tuttuğu süpermarkette ölü ele geçirildi.

Coulybaly ile birlikte polis memurunu öldüren Hayat Boumeddiene'nin ise akıbeti bilinmiyor. Operasyonlardan önce olay yerindeki bir polis memurunun ifadesine göre kadın terörist saldırının en başından beri süpermarkette bulunmamış olabilir. Bu da akıllara "Paris'te başıboş bir teröris serbest mi geziyor" sorusunu getiriyor. Olay yerinden gelen raporlar Hayat'ın öldürülmüş, kaçmış ve ya süpermarkete en başından gelmemiş olabileceği senaryoları üzerinde duruyor. Hayat'ın serbestçe dolaşıyor olma ihtimali ise şu anda Fransız polisinin en çok üzerinde durduğu ihtimal.

CNN Internatinal'in son dakika haberine göre ise Hayat Boumeddiene operasyondan sonra rehinelerle birlikte süpermarketten kaçtı.

 


bağlantı

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:59

İLGİLİ HABERLER