Dünya
  • 2.4.2020 22:15

Fransız profesörden alçak teklif!.. İlaçları Afrikalıların üzerinde deneyelim

Fransa'da korkunç ilaç deneme önerisi!

Dünya koronavirüse ilaç ve aşı bulmak için harıl harıl çalışıyor. Bu ilaç ve aşılarda en önemli aşama ise insanlar üzerinde yapılacak deneme kısmı. Fransız televizyonunda bu konuda korkunç ve bir o kadar da alçakça bir öneri geldi. Öneriyi yapanlar ise iki profesör. Alçak öneri ise bu ilaç ve aşıların Afrika'daki korumasız halk üzerinde denenmesi...

Fransız televizyonu LCI'de skandal bir yayına imza atıldı. Cochin Hastanesi Yoğun Bakım Servis Şefi Prof. Dr. Jean Paul Mira ve Araştırma Direktörü Prof. Dr. Camille Locht ile gerçekleştirilen canlı yayına iki profesörün skandal önerisi damga vurdu.

Tüberküloz tedavisinde kullanılan BCG aşısının korona virüs hastalarının tedavisinde kullanılması için yapılan araştırma ve denemeler hakkında bilgi veren iki profesör Kovid-19'e karşı yapılan bu deneylerin Afrika'da yapılmasını önerdi.

Aşı denemelerini değerlendiren Doktor Mira, "Bu araştırmaları maskenin, tedavinin, yoğun bakımın olmadığı Afrika'da yapamaz mıyız? Tıpkı AIDS araştırmalarında olduğu gibi. Veya hayat kadınları üzerinde deneyemez miyiz? Çünkü onlar daha fazla hastalanmaya yatkın, korunmuyorlar. Ne düşünüyorsunuz?" ifadesini kullandı.

Doktor Locht da bu skandal teklife destek verdi ve "Evet haklısınız. Zaten bu araştırmanın paralelinde Afrika'da bir araştırma yapmayı düşünüyoruz" dedi.

İki Fransız doktorun sözlerinin ardından sosyal medyadan tepki yağdı.

Güncellenme Tarihi : 2.4.2020 22:20

İLGİLİ HABERLER