Gündem
  • 30.10.2020 14:53

Fransızlar 24 saat Oruç Reis'i gözlüyor

AFP görüntüledi! Fransız firkateyni Oruç Reis'i böyle izliyor

Son dakika gelişmesi... Doğu Akdeniz'de tansiyon Türkiye ve Yunanistan'ın NAVTEX'leri karşılıklı iptaliyle azalmışken haber ajansı AFP'nin servis ettiği fotoğraflar olay yaratmış durumda. Fransız firkateyni La Fayette'in içindeki radar görüntülerinde 'Türkiye' detayı dikkat çekiyor.

Doğu Akdeniz'de Türkiye ve Yunanistan arasında yaşanan gerilim karşılıklı NAVTEX iptalleriyle azalır ve sorunun çözümü için müzakere sürecine girilirken Fransız firkateyni La Fayette'den yeni fotoğraflar geldi.

 

 


La Fayette firkateyni yaklaşık üç aydır Doğu Akdeniz'de karasuları gözlem altında tutmaya devam ediyor.Doğu Akdeniz sorununda uluslararası hukuk kurallarını görmezden gelen Fransa Yunanistan'ın yanında tavır alarak gerginliğin büyümesine çanak tutmuş, La Fayette firkateynini de gözü kapalı şekilde Yunanistan'ın emrine vermişti.

ÇOK KONUŞULACAK FOTOĞRAFLAR

 

ÇOK KONUŞULACAK FOTOĞRAFLAR!

AFP haber ajansından gelen son dakika haberine göre, firkateynin içinden tartışma çıkartacak fotoğrafları dünyaya servis edildi. Fotoğraflarda gemide görevli personelin radar başında görüntüleri yer alıyor.Fotoğraflarda öneöli nokta ise tüm personelin dikkatli bir şekilde Türkiye'nin Oruç Reis ve Barbaros gemilerini izledikleri görülüyor.

170 kadın ve erkekten oluşan personelin her an tam alarm seviyesinde olduğu belirtilen haberde Fransız gemisinin operasyon lideri Teğmen Mathieu'nun 'Birincil görevimiz bölgede yaşanan bütün gelişmeleri takip ederek durumu askeri üslerimize ve politik yetkililere bildirmek.' sözleri yer alıyor.

RADAR EKRANLARINDA DİKKAT ÇEKEN ORUÇ REİS DETAYI 

Geminin içinden gelen görüntülerde radar ekranlarıyla ilgili çok kritik bir detay da göze çarpıyor. Radar ekranlarında Oruç Reis'in bulunduğu nokta her an kırmızı yuvarlaklarla belirtilirken ekran başındaki tüm personelin gözünü ayırmadan Oruç Reis'i dakika dakika takip altında tuttuğu görülüyor.Öte yandan Kıbrıs'ın güneybatı açıklarında sismik araştırma yapan ve iki Türk gemisi tarafından eşlik edilen Barbaros gemisi de yakın takip altında.

Radar ekranlarında ayrıca Limassol'deki bir İngiliz savaş gemisi, Suriye kıyılarındaki Ruslar da görülüyor.Geminin kaptanı Yüzbaşı Sebastien Martinot açıklamasında geçtiğimiz günlerde azalan hareketliliği takip ettiklerini ve hareketliliğin tekrar başlaması halinde üslerine bilgi vermek için beklediklerini açıklıyor.

Güncellenme Tarihi : 30.10.2020 15:05

İLGİLİ HABERLER