Spor
  • 29.9.2008 00:10

"FUTBOL VE ANTRENÖRLÜK HAYATIMDA İLK KEZ KIRMIZI KART GÖRDÜM"

Kayserispor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, maç sonrası düzenlediği basın toplantısında, çok önemli eksiklikleri olduğunu ve bu eksikliklere rağmen zorlu virajı çok az hasarla atlattıkları için sevinçli olduğunu söyledi. Kafkas, "Bugünkü maçta çok iyi mücadele eden bir Kayserispor gördüm. Rakibe hemen hemen hiç pozisyon vermedik ve neticesinde de sahadan galibiyetle ayrıldık. Ben oyuncularımdan memnunum. Size tekrar tekrar söylüyorum. Bu çocuklar gelecek yıllarda Kayserispor'un yıldızı olacaklar. Lütfen biraz sabredin, onlara destek çıkın, çünkü Kayserispor ileride daha iyi yerlere gelecek. Önümüzde iki maç kaldı. Bu maçlarla yaralarımızı saracağız. Bir 15 günlük ara var. Sakatlığını yeni atlatan Ragıp, 20 dakika oynadı. Daha sonra Purovic, Aydın, Koray gelecek ve Cangele gelecek. Bu oyuncularımız da takıma girdiği zaman, Kayserispor çok daha iyi bir yere gelecek" dedi.
Fransa'nın Paris Saint Germain takımıyla oynayacakları UEFA Kupası maçıyla ilgili de değerlendirmede bulunan Kafkas, teslimiyetçi olmadıklarını ve turu atlamak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Kafkas, "Turu atlamak için elimizden geleni göstereceğiz. Bunu ilk kez söylüyorum. İlk 5 maçta çok büyük eksikliklerle, çok büyük bir viraj atlattık ve çok az hata yaptık. Geçen hafta da çok iyi oynamamıza rağmen Bursaspor'a karşı 1-0 kaybettik. Kayserispor, çok iyi bir takım. 5 maçta 2 gol attık, ama biz bu gol sıkıntısını da çözeceğiz. Çünkü forvet oyuncularımızın sakatlıklarından dolayı, eksikliğimiz var. Kayserispor'un önünün çok açık olacağına inanıyorum" dedi.
Kayserispor'un yıldız futbolcusu Mehmet Topuz ise, galip geldikleri için mutlu olduklarını söyleyerek, "Bu galibiyet Paris Saint Germain maçı öncesi bize moral oldu. Paris'te de tur atlayan taraf umarım biz oluruz" diye konuştu.
Kayserisporlu orta saha oyuncusu Turgay ise, maçın zor geçeceğini bildiklerini ifade ederek, "İlk yarıda çok iyi mücadele verdik ve golü bulduk. İkinci yarıda belki biraz yorgunluktan dolayı oyundan düştük. Ama önemli olan 3 puan almamızdı, mutluyuz" dedi.
Kayserisporlu futbolcu Abdullah ise, maça çok iyi başladıklarını belirterek, "İlk 20 dakika çok iyi mücadele ettik ve gölü bulduk. İkinci yarıda üzerimizdeki stresten dolayı biraz bocaladık ve tekrar toparlandık. Biz galibiyeti istedik ve kazanan taraf olduk" dedi.
İkinci yarının ortasında maçın hakemi tarafından trübüne gönderilen Eskişehir Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ise, futbol ve antrenörlük hayatında ilk defa kırmızı kart gördüğünü söyledi. Çalımbay, "Benim futbolculuğum dışında, 11 yıllık antrenörlük hayatım var. Hayatım da hiçbir zaman kırmızı kart görmedim. Kimse ile dalaşıp itiraz eden biri değilim. Bugün de kesinlikle hakeme bir şey demedim, sadece pozisyona itiraz ettim. Tekrar pozisyonu hakeme hatırlattığımda beni trübüne gönderdi. Bu hareketi hakeme yakıştıramadım. Hakemin daha esnek olması ve bize yardımcı olması lazım. Tabi öncelikle onun esnek olmasını öğrenmesi gerekir. Kesinlikle kendisine bir şey söylemedim" ifadelerini kullandı.
Çalımbay, maçla ilgili olarak ise, "Maça gelince de biz Kayseri'ye puan için geldik. Çok basit bir gol yedik. İkinci yarıda birçok pozisyona girdik, ama son vuruşlarda başarısız olduk. İkinci yarıda takımın oynadığı futboldan memnunum, ama girdiğimiz pozisyonları değerlendiremedik. Sadece bugünkü maçta değil önceki maçlarda da gol pozisyonlarını değerlendiremedik. Bu arkadaşlarımızın becerikliliğine kalıyor. Çünkü bu pozisyonları her zaman bulamıyorsunuz. İkinci yarı çok iyi oynadık, ama oynadığımız oyunun karşılığını alamadık. Kaybettiğimiz için üzgünüz. İnşallah bundan sonraki maçlarda bu oyun tempomuzu artırıp gol pozisyonlarımızı da değerlendirmek istiyoruz. Hep yeni takım olduğumuzu söylüyoruz ama yeni takımlıktan çıktık. Zorlu bir lig yaşanıyor, özellikle kendi sahamızda oynadığımız maçları kazanmak zorundayız. İnşallah burada kaybettiğimiz maçı önümüzdeki maçlarda telafi edeceğiz" dedi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:52

İLGİLİ HABERLER