Asayiş
  • 3.1.2015 21:01

Futbolcu 164 lira için öldü

Sinop’un Türkeli ilçesinde oynanan 1. Amatör Lig müsabakasında kaleci ile çarpışıp dile boğazına kaçan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 23 yaşındaki Emrah Kandemir’in ailesi Cumhurbaşkanı ve Başbakan’a seslenerek “Başka Emrahlar ölmesin” dedi.
Emrah Kandemir’in kardeşi Sinan Kandemir yaptığı konuşmada, “Cumhurbaşkanımızın kökeni futboldan geliyor. O da zamanla futbol oynamış insan. Bizi en çok onun anlayacağını ümit ediyorum. Benim kardeşim 164 TL gibi ufak bir meblağ para yüzünden, tedbirsizlik yüzünden canını verdi. Ben buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza sesleniyorum. Onlar da bu konuya duyarlı olsun, onların da evlatları var, onların da çocukları var. Bizim canımız yandı, içimiz yandı, başkalarının içi yanmasın” diye konuştu.

“AMBULANS PARASI VERİLMEDİĞİ İÇİN ÖLDÜ”
Öte yandan ölen futbolcunun diğer kardeşi Emre Kandemir ise TFF Başkanı’na seslenerek sitemde bulundu. Kandemir şunları söyledi:
“Ağabeyim 8-9 yaşından beri futbol oynayan bir insan. Ayağının ucu ile kafasındaki mesafeden topu düşürmeyen bir insandı. Yeşil sahada takımı için, takım arkadaşları için ölümüne top oynadı ve sonrada aşık olduğu futbol için öldü. Nasıl öldü? Benim ağabeyim 164 TL bir meblağ, küçük bir meblağ, herkesin her gün harcadığı bir para. Federasyon bu parayı vermedi, gerek Türkeli Belediyespor maçı olsun, aynı gün burada Cevizlispor’un da maçı vardı. Bu iki maçta da ambulans yoktu. Buradan Futbol Federasyonu’na sesleniyorum. 164 TL gibi bir meblağı amatör kulüplerine yıktınız. Yukarıda büyük meblağlar döndürüyorsunuz ama amatör kulüplerine bir şey yok. Bu parayı vermediğiniz için benim ağabeyim öldü. Şimdi bunun hesabını kim verecek, hanginiz verecek? Hadi hesabını verdiniz ama ağabeyim geri gelmeyecek, biz bunun peşini bırakmayacağız.”

TAKIM ARKADAŞI GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
Futbolcunun takım arkadaşları olay anında olan biteni anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı. Ölen futbolcu ile aynı takımda top koşturan Sinan Yüksel şunları söyledi:
“Maç esnasında hazırda bir ambulans olsaydı ve zamanında müdahale edilebilseydi takım arkadaşımız şuan hayatta olabilirdi. Arkadaşımız orada yatarken içerideki sağlık memuru etrafa sordu ‘ne yapacağız’ diye. Arkadaşımız yerde yatarken biz hiçbir şey yapamadık. Samsun’daki doktoru ‘zamanında müdahale edilseydi bir haftaya aranıza katılıp sizinle top oynardı’ dedi.”
Ayancık Belediyespor Kulübü Başkanı Hayrettin Kaya ise amatör spor kulüplerinin kendi imkanları ile ayakta durmaya çalıştığını, maçlarda hazır bulunması gereken ambulansın saatinin 164 TL olduğunu, amatör kulüplerin bunu karşılayamadığını söyledi. 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 23:09

İLGİLİ HABERLER