Spor
  • 30.4.2013 10:25

Futbolcuya saldıran hakeme ömür boyu men!..

Yan hakem Musa Kadirov, bitiş düdüğünün çalmasıyla, bayrağı yere atarak Amkar takımının defans oyuncusu İlya Kriçmar’ın üzerine yürüdü. Kadirov oyuncuyu iki eliyle boğazından tutarak yere yıktı, öfkesi dinmeyen hakem daha sonra yerde yatan futbolcuyu tekmelemeye başladı.
18 yaşındaki savunma oyuncusu olayın ardından yaptığı açıklamada, "Hakem bitiş düdüğünü çaldıktan sonra, sahadan çıkmaya hazırlanıyordum. Aniden biri boğazımdan tutup beni tekmelemeye, yumruklamaya başladı. Terekli oyuncular da bana vurmaya başladı. Bu sırada biri boğazımı sıktı, diğeri vurdu, yüzüm kanadı" dedi.
Kadirov ise, Kriçmar’ın kendisine hakaret ettiğini söyledi. Ancak genç savunma oyuncusu bu iddiayı yalanladı. Kriçmar, "Maçı yönetme şeklinden memnun değildik, maç içinde olağan laf atışmaları oldu ancak ne kişisel olarak kendisi, ne de annesi hakkında bir şey söylemedim. Bu konuda Çeçenler’in hassasiyetini zaten biliyoruz" şeklinde konuştu.
Eski FIFA hakemi olan maç gözlemcisi ise, yan hakem için, "Kurallardan haberi yok, daha da kötüsü futbolcuya saldırıyor. 10 üzerinden 0 alacak bir hakem. Şu an raporu hazırlıyorum. Kendisine bir daha hakemlik görevi verilmeyecek. Hem kuralları bilmiyor, hem de genç bir oyuncuya saldırıyor. Kadirov ile şanssız bir gün" yorumunda bulundu.
(İHA)
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:46

İLGİLİ HABERLER