Spor
  • 15.10.2008 13:17

FUTBOLDA İNANILMAZ SKANDAL!...

Dünya Ampute Futbol Şampiyonası'nın en iyi oyuncusu seçilen engelli futbolcu Barış Telli, Futbol federasyonunun merhum başkanı Hasan Doğan anısına düzenlenen futbol turnuvasında oynadığı maçta sakatlandıktan sonra adeta bir kenara atıldı.
Yarım saat saha kenarında yatan engelli futbolcu, basın mensuplarının devreye girmesiyle zoraki olarak ambulansla hastaneye götürüldü.
Futbol federasyonunun merhum başkanı Hasan Doğan anısına düzenlenen 'Tek Ayaklı Kramponlar Hasan Doğan İçin Sahaya Çıkıyor' Ampute Futbol Turnuvası'nın finali, skandal bir olaya sahne oldu. Tek bacağını kaybetmiş sporculardan kurulu ampute takımlarının finalinde Gençlerbirliği ile Karagücü karşı karşıya geldi. Karşılaşmanın ilk yarısında Karagücü'nün 19 yaşındaki yıldız oyuncusu Barış Telli, sakatlanarak yerde kaldı. Saha içinde büyük acı yaşayan engelli sporcu, ilk olarak basit bir sedyeyle saha kenarına taşındı. Daha önce Antalya'da düzenlenen Dünya Ampute Futbol Şampiyonası'nın en iyi oyuncusu seçilen engelli futbolcu Barış Telli'ye ilk müdahaleyi saha doktoru ve Karagücü'nün sağlık görevlisi Teğmen Tezcan Yenigün yaptı. İlk olarak buz tedavisi yapılan Barış Telli, daha sonra adeta kaderine terk edildi.
Tezcan Yenigün'ün tüm ısrarlarına rağmen, saha doktoru Barış Telli'nin önemli bir şeyinin olmadığını ve engelli sporcunun hastaneye götürülmesine gerek olmadığını söyledi. Yarım saate yakın olarak saha kenarında yatan Barış Telli için basın mensupları harekete geçti. Basın mensuplarının engelli sporcunun neden hastaneye götürülmediğini sorgulamaya başlamasının hemen ardından, sağlık görevlileri hummalı bir çalışma başlattı. İlk olarak, ambulans saha girişini getirilirken, tekerlekli sedye getirildi ve Barış Telli, sedyeye yatırıldı. Bir anda herkesin ilgi göstermeye başladığı engelli futbolcu, ambulansa bindirilerek hastaneye götürüldü.
Bu esnada, engelli sporcunun annesinin büyük panik yaşadığı görüldü. İHA muhabirinin Barış Telli'nin sağlığıyla ilgili sorulara sürekli olarak 'Bir şeyi yok' diyen saha doktoru, kendisine sorulan soruları 'komedi' olarak nitelendirdi. Ambulansın hareketinden önce, son kez soruları cevaplayan saha doktoru, skandal bir açıklamaya imza attı. İnsanın yürürken bile ayağının burkulabileceğini iddia eden saha doktoru, "Biz, aslında ambulansla götürmeyecektik. Ama siz dediğiniz için ambulansla götürüyoruz" açıklamasını yaptı. Karagücü'nün sağlık sorumlusu Teğmen Tezcan Yenigün de, bütün ısrarlarına rağmen Barış Telli'nin ambulansa konmadığını ve yarım saate yakın saha kenarında yattığını söyledi. Yaşanan olayla ilgili haklarını arayacaklarını belirten Yenigün, "Barış, sakatlandıktan sonra sadece buz tedavisi yapıldı. Başka bir şeye gerek yok dediler. Barış'ın hemen hastaneye götürülüp filminin çekilmesi lazımdı. Kırık, çıkık, esneme, bağda kopukluk gibi sakatlıklar olabilir. Bunlar elle dokunmayla anlaşılmaz. Futbolcumuz yarım saate yakın bu şekilde yerde yattı. Ambulans saha kenarında bekliyor. Protokolün gözü önünde bu olay yaşandı" dedi.
Bir başka skandal ise, engelli sporcunun filminin çekilmesinden sonra ortaya çıktı. Saha doktorunun sürekli olarak bir şeyinin olmadığını iddia ettiği Barış Telli'nin yağ bağlarında yırtık olduğu tespit edildi. Dünyanın en iyi engelli futbolcularından birisi olarak gösterilen 19 yaşındaki Barış Telli'nin uzun sürecek bir tedavi olması gerektiği ifade edildi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:22

İLGİLİ HABERLER