Spor
  • 3.8.2009 17:38

FUTBOLDA YENİ LİGLER KURULDU

İSTANBUL - Yeni sezondan itibaren Turkcell Süper Lig ve Bank Asya 1. Lig takımlarının 23 yaş altı futbolcularına yönelik bölgesel lig olan A2 Ligi ve 16 Yaş Altı Coca Cola Akademi Ligi başlayacak.
Türk futboluna farklı bir açılım sunacak olan A2 Ligi'ne, Turkcell Süper Lig ve Bank Asya 1. Lig'de bulunan kulüpler 1990 ve daha sonraki tarihlerde doğmuş oyuncularıyla katılacak.
Bu kulüpler, kadrolarında 1987 veya daha sonraki tarihte doğan, kaleciler dahil 3 kişi bulundurabilecek. En az 3 yıldır yasalara uygun olarak Türkiye'de yerleşik olan ve yaşı tutan yabancı futbolcular da kulüplerin kadrolarında yer alabilecek.
Şimdiye kadar uygulanan PAF Ligi'nin yerini alacak olan A2 Ligi, Futbol Federasyonu Profesyonel Maç Planlama ve Organizasyon Müdürlüğü tarafından düzenlenecek.
İlk defa geçtiğimiz sezon uygulanan Coca Cola Akademi Ligleri'ne bu sezon bir lig daha eklenecek. ''İyi birey, iyi vatandaş ve iyi futbolcu'' sloganıyla hayata geçirilen 14 ve 15 Yaş Altı Coca Cola Akademi Ligleri'nin yanı sıra yeni sezonda 16 Yaş Altı Coca Cola Akademi Ligi de yeni futbolcuların Türk futboluna kazandırılmasına olanak sağlayacak.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:57

İLGİLİ HABERLER