Gündem
  • 14.8.2020 16:03

Füze rampalı P349 Karayel isimli hücum botumuzu gören Yunanistan tutuştu

 Oruç Reis sayesinde Yunanistan'ın kimyası bozuldu.. Bu olaylar sayesinde Yunanlıların ne kadar istim üzerine yaşadıkları da ortaya çıktı.
Oruç Reis'in denize açıldı haberiyle birlikte adeta bütün Yunranistan'da alarm verildi. Yunan halkı sabahlara kadar televizyonlarının başında canlı yayınları izliyor. Dışarıdan taş düşse savaş başladı sanıyor..
Bugün de oldukça şaşırtıcı bir okadar da eğlenceli bir haber yayınlandı.
 P349 Karayel isimli hücum botumuz tabir lyerinde ise Yunanlıların aklını başından aldı. Hücum botun güvertesindeki füze rampaları ise resmen paniğe sebep oldu.
P349 Karayel'in fotoğraflarını yayınlayan Yunan Haber siteleri, "Füze rampalı Türk hücum botları sahillerimizde dolaşıyor" diye haber yaptı.

Defence isimli yunan sitesi uzaktan görüntülediği hücumbotumuzla ilgili şöyle bir haber geçti...

Zıpkın füzeleri gibi görünen füzeler taşıyan Türk Donanması Yıldız sınıfı hızlı taarruz gemisi, Yunistan'ın Kastellorizo ​​adasından birkaç kilometre uzakta görüldü. Bu sınıf savaş gemisi Almanya'dan Lürssen Werft tarafından tasarlandı bu hücum botu 433 ton ağırliğinde.

P349 Karayel'in görülmesi, Türkiye'nin Oruç Reis sismik araştırma gemisinin ülkenin kıta sahanlığı iddiası içinde askeri bir teçhizat eşliğinde yolculuğuna devam ettiği sırada gerçekleşti.

Yunanistan, bölgenin bir kısmının kıta sahanlığını kapsadığını iddia ediyor ve Türk gemilerinin çekilmesini talep etti. Türkiye, orada araştırma yapmaya hak kazandığı pozisyonu aldı. Yunanistan ordusunu alarma geçirdi ve Türkiye'nin güney kıyılarına savaş gemileri gönderdi.

Türkiye ile Yunanistan arasında bölgesel ve hidrokarbon arama hakları konusunda her iki ülke sık sık karşı karşıya geliyor.

 Bu hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Oruç Reis'e arama çalışmalarına devam emri vermesi ortamı iyice gerdib

Güncellenme Tarihi : 14.8.2020 16:22

İLGİLİ HABERLER