Gündem
  • 30.6.2010 13:01

G. KURMAY'DA BÖYLE ÖNLEM GÖRÜLMEDİ!

Genelkurmay Başkanlığı, emekli Tümamiral İlker Güven için, boşanma davası süren eşi Sunahanım Güven’in “TSK’ya ait bir bavul dolusu gizli belgeyi sattı” iddiasında bulunmasının ardından Karargahtaki generalleri de sıkı takibe aldı.


Generallere kimlik kontrolü

Karargaha giriş-çıkış saatleri kayıt altına alınmaya başlanan generallerin askeri kimlik kartlarının da barkod sistemine okutulması uygulamasına geçildi.Böylece Genelkurmay Başkanlığı bir ilke imza atmış oldu.


Fotokopi izinle çekilecek

Karargah’ta bilgi sızmalarını önlemek için bir dizi başka önlem de alındı. Ziyaretçi kısıtlamasına gidilirken, giriş ve çıkışlarda tüm personelin şahsi eşyaları x-ray cihazından geçirilmeye başlandı. Karargah girişinde el konulan ses kayıt cihazı, flash disk ve cd gibi eşyaların ise mesai bitiminde teslim alınmazsa imha edilmesi kararlaştırıldı. Ayrıca fotokopi çekilmesi de izne bağlandı.


Kurşun geçirmez cam

PKK’nın son dönemde artan saldırılarının ardından da sıkı güvenlik önlemleri alındı.Genelkurmay Karargahı’nın nizamiyesi kurşun geçirmez cam ve levhalarla takviye edilirken, Kuvvet Komutanlıkları da dahil tüm nöbetçi kulübelerinin önündeki duvarların seviyesi yükseltildi. Askeri lojmanların nöbetçi kulübelerindeki kum torbalarının sayısı ve yüksekliği de artırılırken, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın ana nizamiyesinin önüne de yüksekçe bir duvar inşa edildi. Havaalanının girişine dikenli ve yüksek bariyerler konuldu.


‘Kocam TSK’nın köstebeği’

Emekli Tümamiral Güven boşanma davası süren eşini, eski bakan Birgit ile Esenboğa Havalimanı’nda polise yakalatınca Sunahanım Güven de Paşa’yı suçlamış ve ‘O TSK’nın bir numaralı köstebeğidir. Ergenekon’da Deniz Kuvvetleri’yle ilgili bilgileri kocam sızdırdı!’ demişti.

Levent İÇGEN / VATAN ANKARA

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 06:22

İLGİLİ HABERLER