Dünya
  • 24.10.2005 00:05

GALAPAGOS ADALARI'NDA BİR VOLKAN PATLADI

QUITO (İHA) - Ekvator'un Galapagos Adaları'ndaki bir volkanın patladığı, ancak çevredeki kentlerin zarar görmediği bildirildi.


Ekvatorlu yetkililer, turistlerin yoğun olarak geldiği ülkenin Galapagos Adaları'ndaki bir volkanın patlayarak lavlar püskürttüğünü, ancak volkanın çevresindeki önemli kentlerin lav akıntılarından zarar görmediğini açıkladı. Ekvator Jeofizik Enstitüsü'nden yapılan açıklamada, Galapagos Takım Adaları'ndaki Isabela Adası'nda bulunan Chico Volkanı, şiddetli bir gürültü ile patlayarak, lavlar püskürttü ve volkan üstünde 20 kilometre uzunluğunda bir duman yoğunluğu oluştu. Enstitü yetkilileri, civardaki kentlerin oluşan lav nehirlerinden etkilenmediğini söyledi. Gagapagos Ulusal Parkı da, patlamanın ardından 3 lav nehrinin oluştuğunu, ancak bu nehirlerin yerleşim birimlerini tehdit etmediğini ve denize doğru aktığını belirtti.


Yetkililer, Chico Volkanı'nın en son 1978 yılında patladığını ve o patlamada oluşan lav nehirlerinin kentleri tehdit etmeden denize aktığını ifade etti.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:49

İLGİLİ HABERLER