Spor
  • 28.9.2011 17:13

GALATASARAY 2 DÜNYA STARINI OCAK'TA TRANSFER EDİYOR!..

Elmander ve Baros'u yeterli bulmayan teknik heyet ve yönetim iki büyük yıldız için araştırmalara başladı.Galatasaray Brezilyalı dünya starı Ronaldinho ile Farfan'ı büyük ölçüde ikna etti.
İki büyük yıldızın menajerlerinden olumlu cevap alan sarı kırmızılilar, Ocak ayında her ikinisini de renklerine bağlayacak
Galatasaray, Baros’un formsuzluğu, Elmander’in son vuruş açısından şu ana kadar etkisiz kalması nedeniyle, gol yollarında etkili olabilecek oyuncu arayışını ara vermeden sürdürüyor.

Sarı kırmızılıların gündemindeki gerçek yıldızın Ronaldo de Assis Moreira, yani Ronaldinho olduğu öğrenildi.

25 EYLÜL PAZAR GÜNÜ İSTANBUL’DA RANDEVUSU VARDI

Radyospor’dan Özgür Sancar’ın edindiği bilgiye göre, ünlü yıldızın menajeri ve ağabeyi Roberto de Assis, 25 Eylül Pazar günü İstanbul’a gelip, Galatasaraylı yöneticilerle masaya oturacaktı; ancak, son anda yapılan bir değişiklikle, randevu ileri bir tarihe ertelendi.

Fakat Roberto de Assis, sarı kırmızılıların sportif direktörü Bülent Tulun’la mail ve telefon aracılığıyla temaslarını sürdürüyor.

FLAMENGO İLE SÖZLEŞMESİ ARALIK’TA BİTİYOR

Ronaldinho’nun transferi maliyetleri açısından zor gözükse de, yıldız futbolcunun kulübü Flamengo’yla sözlemesinin Aralık ayında bitiyor olması, Galatasaray’ın transfer bedeli ödemeden Brezilyalı Milli futbolcuyu kadrosuna katmasını sağlayacak.

Ronaldinho, Flamengo’dan aylık 800 bin euro alıyor, bu ücretin yıllık toplamı 9 milyon 600 euro ediyor.

İSTANBUL’A SICAK BAKIYOR
Ancak, Roberto de Assis’e yakın kaynaklar, Brezilyalı menajerin, menajerlik ücretine bağlı olarak, futbolcunun talep ettiği miktar konusunda da indirime gidebileceğini söylüyorlar. Ayrıca Galatasaray’ın dünyada tanınan bir kulüp olmasının yanısıra, İstanbul’un güzelliği, bu transferde avantaj olarak ön plana çıkıyor.

Roberto de Assis’in, Eto’o’yu alarak ismini duyaran Rus Anzhi Kulübü’yle de temasa geçtiği öğrenildi; Anzhi, bu konuda şu ana kadar her hangi bir açıklama yapmadı.

FARFAN VE PATRICK HELMES

Galatasaray’ın gole dönük oyuncu konusundaki diğer transfer alternatifleri ise Alman Ligi Bundesliga’da… Sarı kırmızılı idareciler, Schalke 04 forması giyen Perulu oyuncusu Jefferson Farfan ve Wolfsburg’ta oynayan 27 yaşındaki Patrick Helmes için bazı menajerleri görevlendirdi.

FARFAN’IN KONTRATI MAYIS AYINDA BİTİYOR, SCHALKE DAHA ÖNCE BAROS’A TALİP OLMUŞTU
Almanya’da yaşayan ve iki futbolcuyu da yakından tanıyan futbolcu menajeri Uğur Cantürk, Radyospor’da Özgür Sancar’a yaptığı açıklamada, “Jeferson Farfan, 26 yaşında ve Bundesliga’da sağ çizginin belki de en iyi adamı; geçen sezon 51 maçta 10 gol attı, 17 gol pası verdi. Bonservis ücreti 18 milyon euro civarında, senelik olarak aldığı ücret ise 5 buçuk milyon euro... Kontratı Mayıs ayında bitiyor. Ancak Schalke, Farfan’la kontratını uzatmak istiyor. Schalke’nin maddi sıkıntısı yok” dedi.

Milan Baros’un menajeri Pavel Paska’nın Alman takımları, özellikle de Schalke ile ilişkilerinin iyi olması, Çek futbolcunun Farfan transferi karşılığında Schalke’ye verilme ihtimalini kuvvetlendiriyor.

HELMES DÖRT DÖRTLÜK BİR FORVET

Alman Milli Takımı oyuncusu Patrick Helmes’le de ilgili bilgi veren Cantürk, “Transfer bedeli 8 milyon euro; Alman Milli takımıyla Avrupa Şampiyonası’na gitmek istiyor. Kendisi 4 milyon euro ücret alıyor. Fakat son dönemde teknik direktör Felix Magat’la sorunları var. İngiltere ve İtalya’dan teklif alıyor. Helmes, Cristiano Ronaldo’ya benzer özelliklere sahip, kaleci ile karşı karşıya kaldığı zaman çok sakin ve iyi gol vuruşu yapan bir oyuncu. Her iki ayağını da kullanıyor. Oyun zekası üst düzeyde olan bir oyuncu. Her yönüyle mükemmel bir forvet diyebilirim” şeklinde konuştu.

Bu arada, CSKA Moskova’da oynayan ve Galatasaray’ın gündemine geldiğinden bahsedilen Wagner Love için Roma, Porto ve Flamengo’nin Rus Kulübü’ne teklifte bulunduğu öğrenildi. MİLLİYET

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 13:41

İLGİLİ HABERLER