Spor
  • 15.1.2014 03:27

Galatasaray 2 ezeli rakibine 2 yıldız oyuncu veriyor

G.Saray yönetimi, iki futbolcunun ezeli rakiplere gönderilmesine yeşil ışık yaktı.

Sarı kırmızılıların Kamerunlu stoperi siyah beyazlılara, Yekta Kurtuluş ise Trabzonspor’a kiralık gidecek. Galatasaray, görüşmeler olumlu sonuçlandığı takdirde en az 1 milyon 250 bin Euro kâr edecek.

SERİ sonu... Galatasaraylı futbolcular, ezeli rakiplerine kiralık güç olarak gidecek. Sarı kırmızılı takımda ilk 11’de forma şansı bulamayan Dany, Beşiktaş’a, Yekta Kurtuluş ise Trabzonspor’a gönderilecek. Bir taraftan Alex Telles transferi için yoğun çaba harcayan Galatasaray’da yönetim, dün ‘kiralık oyuncular’ zirvesi yaptı. Ezeli rakipler Beşiktaş ve Trabzonspor’la görüşmeler gerçekleştirildi.
Elinde 11 yabancısı bulunan ve yeni transferi Izet Hajrovic’e lisans çıkarabilmek için Dany ile Amrabat’ı kiralık olarak gözden çıkaran Galatasaray Yönetimi, Beşiktaş ile masaya oturdu. Kamerunlu için 6 aylığına 400 bin Euro istendi. Beşiktaş, 250 bin Euro önerdi ancak ‘orta rakamda’ buluşulabileceği konuşuldu. Karabük, Erciyes ile Antalya ve Katar’dan gelen tekliflere ‘Hayır’ diyen Dany de, Beşiktaş’ı istedi.

YEKTA İÇİN DE 400 BİN EURO
YABANCI sınırlaması nedeni ile G.Saray’da şans bulamayan Dany, Dünya Kupası’nda oynayabilme adına iyi bir kulübe gitmek istiyordu. Ve Beşiktaş’ın da Dany’ye Galatasaray’da 6 ayda alacağı 500 bin Euro’yu ödemeyi teklif etmesi ile Kamerunlu, Kartal’a gitmeye sıcak baktı. Öte yandan Galatasaray’ın orta sahadaki geniş rotasyonunda yer bulamayan Yekta Kurtuluş için de Trabzonspor Kulübü ile resmi görüşmeler başladı. Bordo mavili kulüpten de Yekta için 400 bin Euro istendi. Bu transferin de 300 bin Euro civarında olumlu sonuçlanacağı ve Yekta’nın da Galatasaray’da kadroya giremediği için Trabzonspor Kulübü ile söz kestiği belirtildi.

GELİR BÜYÜK OLACAK
SARI kırmızılı ekipte kadroya giremeyen Yekta ve Dany’nin ezeli rakiplere kiralanmasıyla minimum 1 milyon 250 bin Euro kâra geçilecek. Sarı kırmızılı yönetim, tribünde oturtacağı futbolculardan kâr edecek. Cimbom, iki ismi kiralayarak öncelikle 750 bin Euro’yu kasasında tutacak. 400’er bin Euro kiralama ücreti talep ettiği iki oyuncusundan minimum 500 bin Euro gelir elde edecek olan kulüp, 6 aylık süre diliminde en az 1 milyon 250 bin Euro kâra geçmiş olacak.

Hakan Ünsal
Yekta gönderilmemeli

DANY’yı yollamak hem yabancı sayısı hem de Galatasaray’daki geçmişi itibariyle anormal bir hareket değil. Ama Yekta için aynı şeyi söyleyemem. Yerli oyuncunun çok çok değerli olduğu bir zamanda kaliteli bir ismi bu kadar rahat gözden çıkaramazsınız. Yekta, her zaman kulübeden gelip iş yapacak bir isim. Rotasyonda, yabancı sınırlaması varken işe yarar. Şöyle bir soru sorayım; “Yekta, bugün Bursaspor’da oynayan bir isim olsa, onu alır mısınız? Ya da kaça alabilirsiniz?” Oynadığı maçların hiçbirinde kötü olmayan bir futbolcuyu göndermek, bana göre hatadır.

Kenan Başaran
Akıllıca bir hareket

MANCINI geldi, takımı gördü. Ve iki oyuncuyu da ligin ikinci yarısında devreye sokmayı düşündüğü oyun disiplinine uygun bulmadı. Bu nedenle, iki ismi de gönderiyor. Dany konusunda yabancı kontenjanını da göz önüne almak lazım. Bu açıdan yadırganacak bir hareket olarak görmüyorum. Beşiktaş için Dany bir kazanç sayılabilir. Ara transfer döneminde, risksiz bir transfer. Hem Gaziantep hem G.Saray’da oynadı. Bazı oyuncular büyüklerden sonra gittikleri takım, hangi takım olursa olsun genelde küserler. Ben Yekta’nın Trabzon’da yeni bir başlangıç için daha kendine uygun bir ortam bulacağını düşünüyorum.

HÜRRİYET GAZETESİ

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:28

İLGİLİ HABERLER