Spor
  • 3.6.2014 13:27

Galatasaray 4 koldan 4 oyuncu için bastırıyor

Yaz transfer sezonunda yıldız isimleri kadrosuna katmak isteyen Galatasaray, dört önemli isimle görüşmelere başladı.

Transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray, yerli orta saha için girişimlerini hızlandırdı. Sarı kırmızılılar birkaç gün içinde dört oyuncu için kesin kararını verecek ve anlaşılması durumunda iki isimle anlaşma imzalayacak. İşte o isimler;

Yanancı kontenjanı zor durumda bıraktı
Yeni sezonda Süper Lig için belirlenen 5+3 yabancı kontenjanı, tüm kulüpleri yerli isimlere yönlendirdi. Sahada 6 Türk futbolcu oynatmak zorunda kalacak olan ekipler, kadrolarını önemli isimlerle güçlendirmek istiyor. Şampiyonlar Ligi'nde de ülkemizi temsil edecek olan Galatasaray, Süper Lig'de de zirvede yer alıp 4. yıldızı takmak istiyor. Bu doğrultuda transferde hata yapmak istemeyen sarı kırmızılı ekip, milli yıldızları da rakiplerine kaptırmamanın peşinde. Muslera, Sneijder ve Melo'nun yeni sezonda kadrodaki yerleri şimdiden garanti. Bu isimlere sadece iki yabancı oyuncunun katılacağını düşünürsek, kalan iki forma için oldukça önemli bir yarış başlayacak. Yerli futbolcular için de ayrı bir rekabet olacak.

Olcan Adın için son girişim
Bu rekabetin takıma pozitif yönde yansımasını isteyen Galatasaray yönetimi, Olcan Adın için son kez teklif yapmaya hazırlanıyor. Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun İstanbul'da bir araya geleceği Olcan Adın'la gelecekleri konusunda son noktayı koyacak. Görüşme olumlu geçerse Olcan Adın ile en az 1 sene daha yola devam edilecek. Ancak Olcan Adın ayrılmayı istediğini belirtirse milli yıldızı isteyen takımlarla görüşmelere başlayacak. Darı kırmızılı takım iki isim arasındaki toplantının sonucuna göre Olcan Adın için son teklifini yapacak. Eğer Olcan Adın Trabzonspor'da kalmak istemezse hem takas hem de bonservis ücreti önerilecek ve milli yıldız kadroya katılmaya çalışılacak. 10 Haziran'da resmen başlayacak olan transfer sezonu öncesi anlaşmaların imzalanmasını isteyen sarı kırmızılı yönetim, Olcan Adın için ısrarını sürdürüyor.

Turgut Doğan bugün bitebilir
Galatasaray yönetiminin anlaşmak üzere olduğu bir diğer isim de Turgut Doğan Şahin. Gaziantepspor'u alacaklarından dolayı TFF'ye şikayet eden ve kanuni süre içinde parası ödenmeyen milli futbolcu, normal şartlarda bonservissiz olarak istediği takıma imza atabilir. Ancak Gaziantepspor'la olan ilişkilerinin bozulmasını istemeyen Ünal Aysal, genç futbolcu için cüzi de olsa bir miktar bonservis ödeyerek oyuncuyu kadrosuna katmak istiyor. Turgut Doğan Şahin transferinin gün içinde çözülebileceği belirtiliyor.

Alternatifleri de hazır
Sarı kırmızılı ekibin alternatifleri ise Erkan Zengin ve Gökhan Töre. Olcan Adın'ı kadrosuna katamaması halinde Erkan ya da Gökhan Töre'ye yönelebilecek olan Galatasaray yönetimi, Turgut Doğan transferinden emin görünüyor. Ancak Eurosport.com Türkiye Haber Müdürü Alper Aslan'ın edindiği bilgiye göre, Trabzonspor yönetimi, Turgut Doğan'ı Galatasaray'dan izin alarak kadrosuna katıp, Olcan Adın'ın sarı kırmızılı takıma gitmesine izin verebilir.

Turgut Doğan Şahin'in menajeri ile görüşen İbrahim Hacıosmanoğlu, futbolcunun acele etmemesini ısrarla isterken, Galaatasaray yönetimi de futbolcuyu kaptırmak istemiyor.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:32

İLGİLİ HABERLER