Spor
  • 18.1.2020 12:57

Galatasaray 4 yıldızını daha gözden çıkardı

Galatasaray'da 5 ayrılık 1 transfer!

Süper Lig'in ikinci yarısı resmen başlarken ligin ilk yarısında taraftarlarının beklentisini karşılayamayan Galatasaray, gözünü ikinci yarıya çevirdi. Sarı-kırmızılılar lider Sivasspor ile arasında bulunan 10 puanlık farka rağmen sezon sonu için umudunu kaybetmedi. Galatasaray'da devre arasında transferde de sıcak gelişmeler yaşanırken 3 isim kadroya katıldı. Aslan, Henry Onyekuru, Marcelo Saracchi ve Jesse Sekidika'yı kadrosuna kattı.

Bu 3 ismin de lisansı çıkartılırken Ryan Babel Ajax'ın yolunu tuttu. Galatasaray'da transfer çalışmaları ise devam ediyor. Sarı-kırmızılıların yabancı oyuncu satışı gerçekleştirmesi gerekirken, bonservis geliri anlamında gözden çıkarılabilecek isim olarak Belhanda ön plana çıkıyor. Aslan, Faslı yıldızın alternatifini de Milan'da buldu. Aynı zamanda yabancı sınırını aşağıya çekmek zorunda olan Galatasaray, 4 yıldızını da gözden çıkardı...

Süper Lig'in ikinci yarısı resmen başladı. Mali kontroller yüzünden takımların transferde istediği şekilde hareket edemediği devre arasında, Galatasaray kadrosunu 3 isimle güçlendirirken bonservissiz ve kiralık formülü üzerinde duruldu. Aslan, eski futbolcusu Onyekuru ve Saracchi'yi kiralarken Sekidika'yı bonservis bedeli olmadan kadrosuna kattı.

Galatasaray'da, bu isimlerin yanında iç transferde de mutlu eden gelişmeler yaşandı. Sarı-kırmızılılarda geçtiğimiz sezon ayağı kırılan Emre Akbaba ve yabancı sınırı nedeniyle sezonun ilk yarısı tribünde oturmak zorunda olan Martin Linnes takıma döndü. İki yıldız da Ziraat Türkiye Kupası'nda oynanan Çaykur Rizespor maçında forma giymiş, Emre Akbaba geçtiğimiz sezon sakatlandığı sahaya golle dönüş yapmıştı.

Galatasaray'da bu transferler ve Martin Linnes'in kadroya yazılmasıyla beraber yabancı sayısı 18'e kadar yükselmiş, daha sonra Ryan Babel'in ayrılmasıyla bu sayı 17'ye inmişti. Sarı-kırmızılıların 31 Ocak 2020 saat 18.00'a kadar yabancı sayısını 14'e indirmesi gerekiyor. Aslan, bunun için de çalışmalarını sürdürürken gözden çıkarılan isimler Nzonzi, Mariano ve Nagatomo oldu...

Sarı-kırmızılılar bu isimlerin yanında sakatlanarak sezonu kapatan Luyindama'nın da sözleşmesini feshetmek istiyor. Aslan bunun olması halinde yabancı transferi için bir kontenjan daha açmış olacak. Ancak UEFA ile yapılan uzun süreli finansal fair-play anlaşmasına göre Galatasaray'ın bonservis bedeli ile oyuncu satın alması için bonservis bedeli elde etmesi gerekiyor. Sarı-kırmızılılarda bu konuda öne çıkan isim ise Younes Belhanda...

Galatasaray'da Fatih Terim'in iyi bir teklif gelmesi halinde satışına onay verdiği Belhanda için alternatif de hazır. Sarı-kırmızılılar bu sezon istenilen performansı gösteremeyen ve taraftarlarla yaşadığı gerilimlerde gündeme gelen Belhanda'nın alternatifini İtalya'da buldu.

İtalyan basınında da yer alan haberlere göre Cimbom, Milan'da hayal kırıklığına neden olan Lucas Paqueta ile ilgileniyor. Sarı-kırmızılılar beklentilerin altında kalan 22 yaşındaki futbolcuyu kiralamayı düşünüyor. Milan'ın Flamengo'dan 38.4 milyon euro'ya renklerine bağladığı Brezilyalı futbolcu, İtalyan ekibinde 14 maçta sadece 1 asist yapabildi.

 

Güncellenme Tarihi : 18.1.2020 12:58

İLGİLİ HABERLER