Spor
  • 18.1.2014 03:08

Galatasaray aradığı stoperi Dortmund'da buldu

Transferde bombaları patlatan sarı-kırmızılılar, Borussia Dortmund’un 19 yaşındaki Türk stoperi için atağa kalktı

Cim-Bom’da transfer taarruzu sürüyor. Izet Hajrovic’ten sonra Alex Telles, Salih Dursun, Umut Gündoğan ve Endoğan Adili’nin işini bitiren Cim-Bom, Borussia Dortmund’un Türk stoperi Koray Günter’de de mutlu sona yaklaştı.

Galatasaray’ın ısrarla kadrosuna katmak istediği 19 yaşındaki oyuncu Alman kulübünün gelecek vaadeden isimleri arasında gösteriliyor. Bu sezon ligde 1 maçta görev alan genç stoper, Şampiyonlar Ligi’nde de 3 maçta kadroda yer almasına karşın sahaya girmedi. Diğer taraftan Koray Günter, Dortmund’un ikinci takımıyla 3. Lig’de 7 kez ilk 11’de maça başlarken, 1 kez sonradan oyuna girdi, 2 kez ise kulübede oturdu.

Koray, Almanya Milli Takımı’nın alt yaş kategorilerinde gösterdiği performans ile dikkat çekti. 33 kez Almanya adına sahaya çıkan Koray’ın 4 golü bulunuyor.

Koray Günter’in Dortmund ile olan sözleşmesinin Haziran ayında bitecek olması, transferin gerçekleşmesi adına olumlu bir etken olarak öne çıkıyor.

Alman genç milli takımlarında da oynayan Koray Günter’i renklerine bağlamak isteyen Galatasaray hem kadrosuna Türk pasaportu olan bir oyuncu dahil edecek hem de gençleştirme yolunda bir adım daha atacak. Bu transferi özellikle Mancini’nin yardımcısı Tugay Kerimoğlu’nun çok istediği ifade edildi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:24

İLGİLİ HABERLER