Asayiş
  • 13.6.2014 16:32

Galatasaray Aziz Yıldırım'ı mahkemeye veriyor

Galatasaray Kulübü yaptığı açıklamada şöyle:

"Sporda barış ortamının sağlanmasının önündeki en büyük engel olan ve Türk sporunun dünyadaki saygınlığına gölge düşüren kişiyi muhatap almayacağımızı ve 'söylem ve eylemleri'yle ilgili yargı yoluna başvuracağımızı dün açıklamıştık.

Galatasaray Spor Kulübü avukatları, dün yapılan basın toplantısında açık suç unsuru taşıyan konuşmalarla ilgili dosyayı tamamlayarak bugün savcılığa suç duyurusunda bulunuyor. Basın toplantısında konuşan Aziz Yıldırım ve Mahmut Uslu hakkında, 6222 sayılı Sporda Şiddetin Önlenmesini amaçlayan yasa çerçevesinde, kanunun öngördüğü en ağır yaptırımların uygulanmasını talep ediyoruz.

Öte yandan, Galatasaray Liv Hospital Basketbol takımımızın ve milli takımımızın hocası Ergin Ataman'a yönelik ağır hakaret içeren sözler nedeniyle, hem Galatasaray Spor Kulübü, hem de Sayın Ataman; ceza ve tazminat davaları açılması için bugün itibariyle hukuki süreci başlatıyor.

Hocamız Sayın Ergin Ataman, hem mesleki kariyerindeki üstün başarıları, hem de kişiliğiyle, tüm spor kamuoyunun yakından tanıdığı, saygı ve sevgi duyduğu çok önemli bir spor adamıdır. Bugüne kadar başarıyla hizmet verdiği kulüplerden sonra, yakında Milli Takımımızın başında çok önemli bir sınava çıkacaktır.

Kişisel hırsları uğruna bütün değerleri çiğnemekten çekinmeyen bir kişinin, Galatasaray ve milli takımımızın hocasına yönelik ahlaksızca söylemleri karşılıksız kalmayacak ve yargıda hesabı sorulacaktır. Galatasaray camiası, bu davanın sonuna kadar takipçisi olacaktır.

Yargıdan başka hiçbir platformda muhatap almayacağımızı vurguladığımız bu kişinin kulübümüzle ilgili hezeyanlarını ise ciddiye almıyoruz.

Bizi, içinde debelendiği bataklığa çekemeyecektir.

Galatasaray'ın 'Türkiye ve dünyadaki' şanlı tarihi gereken cevabı veriyor.

Kendisinden hesap sorması gerekenler varsa, onlar, asırlık bir camianın 'Türkiye ve dünyadaki' itibarını yerle bir ettiği için, kendi kulübü ve camiası olmalıdır."

 

İSTANBUL, (DHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:13

İLGİLİ HABERLER