Spor
  • 30.6.2015 09:38

Galatasaray, Belçika'dan takım satın alıyor

Belçika 1. Ligi takımlarından Mouscron Peruwelz'in yüzde 51'lik hissesini 1.2 milyon euroya almayı planlayan sarı-kırmızılılar, ihtiyaç fazlası olan ve satılamayan futbolcuları bu ekibe gönderecek. Aslan, takımın teknik heyetini de kendi belirleyecek. Galatasaray, ilk kez Ünal Aysal döneminde projelendirilen, Prandelli ile hayata geçmesi düşünülen “Avrupa'da iki takım” hedefini Dursun Özbek ile hayata geçiriyor. Belçika 1. Ligi takımlarından Mouscron Peruwelz'in yüzde 51'lik hissesini satın alacak olan Cim-Bom, köklü kulübü pilot takımı yapacak. Kadrosunda 48 futbolcusu bulunan, yeni transferlerle bu sayıyı daha da artıracak olan sarı-kırmızılıların, lige 28 futbolcuyla girme zorunluluğu bulunuyor. Ancak birçok ismi elden çıkaramama sorunu yaşayan Aslan, Türkiye'de ilk kez uygulanacak bu proje ile önemli bir problemi halletmiş olacak. Aslan, kullanamadığı futbolcuları zararına satmaktansa bu kulüpte değerlendirecek.


Avrupa vitrini
Belçika'nın Avrupa futbol piyasasında önemli bir vitrin olduğu gerçeğinden hareket eden Galatasaray, Mouscron Peruwelz'in mali krizde olmasını fırsata dönüştürüp bu kulübün yüzde 51 hissesini alarak kontrolü eline geçirmek istiyor. Belçika ekibinin hisselerine 1.2 milyon euro gibi düşük bir rakamla sahip olabilecek Cim-Bom böylece Türkiye'de yararlanamadığı futbolcuları bu kulübe gönderecek. Ayrıca gelecek vaad eden futbolcuların burada vitrine çıkarılması amaçlanıyor. Cim-Bom bununla birlikte takımın teknik heyetini de kendi belirleyecek ve uygulanmasını istediği prensipleri kendi oluşturacak.



İngilizlerin favori ekibi
Galatasaray'ın pilot takım olarak düşündüğü Royal Mouscron-Peruwelz'e bir dönem Manchester City de talip olmuştu. 2010 yılında iflas eden eski kulüp, İngilizlerin 3 milyon sterlinlik teklifini ilk etapta kabul etmiş ancak daha sonra yaşanan sorunlar nedeniyle anlaşma resmiyete dökülememişti. Yeni kurulan Royal Mouscron-Peruwelz'e son olarak da Premier Lig'in şampiyonu Chelsea ilgi göstermişti. Nisan 2015 yılında İngiltere'de uygulanacak yeni yabancı kuralını da hesaba katan Maviler, pilot takım olarak Belçika ekibini düşünmüştü. Ancak henüz sonuç alınamadı.


Belçika yolcuları
Sarı-kırmızılılarda; Ontivero, Sercan Yıldırım, Oğuzhan Kayar, Eray İşcan, Dany, Furkan, Yekta, Umut Gündoğan, Dzemaili, Birhan Vatansever gibi futbolcular bu kulübe gönderilip vitrine çıkarılacak.


Kaynak: Milliyet

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 19:36

İLGİLİ HABERLER