Spor
  • 25.6.2019 21:19

Galatasaray Benaga ile 3+1 yıllığına anlaştı

Hem Türkiye Kupası hem de Süper Lig'i kazanarak sezonu çifte kupayla kapatan Galatasaray'da gözler yaz transfer dönemine çevrildi. Geçtiğimiz sezon transferde geç kalındığı için ağır eleştirilere maruz kalan yönetim, bu kez işi sıkı tutuyor. Şimdiden 5 isimle prensip anlaşmasına varan Sarı-Kırmızılılar, ilk imzayı attırıyor. Teknik direktör Fatih Terim'in de kadrosunda görmek istediği yıldız futbolcunun sözleşmesinin detayları belli oldu.Yeni sezonda ülkemizi Şampiyonlar Ligi'nde transfer edecek olan Cimbom, geniş rotasyonlu bir kadro kurmayı amaçlıyor.

Teknik direktör Fatih Terim ve scout ekibinin transfer raporu doğrultusunda çalışmalarını sürdüren yönetim, transferde titiz davranıyor.

Geçen sezon yapılan hataları tamamlamak istemeyen Sarı-Kırmızılılar Ryan Babel, Valentine Ozornwafor, Şener Özbayraklı ve Jimmy Durmaz ile anlaşma sağladı.

Son olarak Bursaspor forması ve adı Galatasaray ile anılan Yusuf Erdoğan da Sarı-Kırmızılı formayı giyerek bu iddiaları doğruladı.

Galatasaray'ın önümüzdeki günlerde bu transferleri resmen KAP'a bildirmesi bekleniyor.

Transferde hareketli günler geçiren Galatasaray'da yıldız oyuncu transferinde sıcak bir gelişme yaşandı.

A Spor yorumcusu ve Milliyet Gazetesi Galatasaray muhabiri Nevzat Dindar, sarı-kırmızılı ekibin yıldız transferi konusunda taraftara müjdeyi verdi.

Skorer'e konuşan Dindar'ın açıklamaları şu şekilde:

"Banega bir süreç ve beni son yıllarda en çok heyecanlandıran transfer hamlesi. Arjantinliler'e karşı bir sempati var. Bu ligde pek tutmuyorlar ama Banega başka bir ligde."

3+1 YILLIK ANLAŞMA YAPILDI

"Yönetimden ilk defa bu kadar önemli bir transfer konusunda ilk defa çok net ifadeler kullandıklarını gördüm. Net olarak 'İstiyoruz' deniyor. Hiçbir pürüz yok. 3+1 senelik bir anlaşma yapıldı."

YILLIK ÜCRETİ 3.2 MİLYON EURO CİVARINDA

'Rakamlar hiç yazıldığı gibi abartılı değil. Yıllık 3.2 milyon euro civarında verilecek. Bu transfer konusunda anlaşıldı artık.'

"Geriye kalan Sevilla'yı en az bonservisle ikna etmek. Bence ikna edilecek. 7 milyon euro konuşulan rakam. Ben Galatasaray'ın bu transfere maksimum 5 milyon euro vereceğini düşünüyorum. Daha azına da anlaşılabilir. Bu transferle ilgili Galatasaray taraftarına müjdeyi vermiş olalım artık."

Kariyerine ülkesinin Boca Juniors altyapısında başlayan Arjantinli futbolcu; Atletico Madrid, Valencia ve Inter gibi devlerin formasını da giydi.

.

 

Güncellenme Tarihi : 26.6.2019 17:23

İLGİLİ HABERLER