Spor
  • 22.2.2019 08:00

Galatasaray Benfica'yı aşamadı

Temsilcimiz Galatasaray, Avrupa Ligi son 32 turu rövanş maçında deplasmanda Benfica ile 0-0 berabere kaldı. İlk maçı evinde 2-1 kaybeden Galatasaray, Avrupa Ligi'ne veda etti.

UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda Türk Telekom Stadı'nda oynadığı ilk maçı 2-1 kaybeden Galatasaray, Portekiz temsilcisi Benfica ile deplasmanda karşı karşıya geldi.

Mücadelenin ilk yarısında iki takım da tehlikeli bir pozisyon üretemedi. 45 dakika 0-0'lık eşitlikle tamamlandı.

63. dakikada Galatasaray'ın Belhanda ile bulduğu gol ofsayt nedeniyle sayılmadı.

85. dakikada Diagne'nin vuruşu kaleciden döndü, oyunu sonradan dahil olan Emre Akbaba topu ağlara yolladı. Ancak gol yine ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Galatasaraylı futbolcular pozisyon için uzun süre itiraz etti.

Bundan sonraki dakikalarda da gol sesi çıkmayınca mücadele 0-0 sona erdi.

Bu sonuçla temsilcimiz Galatasaray, Avrupa Ligi'ne veda etti.

MAÇTAN NOTLAR

UEFA Avrupa Ligi son 32 turu rövanşında deplasmanda Portekiz'in Benfica takımı ile karşı karşıya gelen Galatasaray, son maçına göre ilk 11'de 3 değişiklikle sahaya çıktı.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, geçen hafta Spor Toto Süper Lig'de Kasımpaşa'yı 4-1 yendikleri maçta ilk 11'de başlayan Selçuk İnan'ı yedeğe çekerken, Benfica karşısında bu futbolcunun yerine Badou Ndiaye'yi tercih etti.

Sarı kırmızılı takımda UEFA'ya gönderilen listede yer almayan Emre Taşdemir'in yerine Nagatomo, sakatlığı bulunan Martin Linnes'in yerine de Mariano ilk 11'de forma giyen diğer futbolcular oldu.

Galatasaray maça Muslera, Nagatomo, Marcao, Luyindama, Mariano, Donk, Ndiaye, Onyekuru, Belhanda, Feghouli, Diagne ilk 11'i ile maça başladı.

Sarı-kırmızılıların yedek kulübesinde ise İsmail Çipe, Ahmet Çalık, Selçuk İnan, Sinan Gümüş, Ömer Bayram, Emre Akbaba ve Yunus Akgün yer aldı.

Diğer yandan Benfica takımı ise İstanbul'da oynanan ilk maçtaki ilk 11'e göre 3 futbolcusunu değiştirdi. Portekizli teknik direktör Bruno Lage, defansta Ribeiro ve Corchia'nın yerlerine Grimaldo ve Andre Almeida'yı ilk 11'de oynattı. Ayrıca sakatlığı olan orta saha oyuncusu Salvio'nun yerine de Pizzi sahaya çıktı.

Galatasaray ve Benfica bu maç öncesinde Avrupa kupalarında 4 kez karşılaşırken, bu maçların ilk 2'sini Galatasaray, son 2'sini de Benfica kazandı.

Öte yandan Luz Stadı'ndaki karşılaşmada sarı-kırmızılı taraftarlar kendilerine ayrılan tribünü doldurdu.

Güncellenme Tarihi : 22.2.2019 09:18

İLGİLİ HABERLER