Spor
  • 24.7.2021 11:49

Galatasaray defansa genç aslan buldu

 Galatasaray transfer haberleri | Atakan Karazor bombası da patlıyor! Aslan savunması...

Spor Toto Süper Lig'de yeni sezona hazırlanan Galatasaray'da transfer çalışmaları da sürüyor. PSV Eindhoven maçından sonra savunmaya mutlak takviye isteyen teknik direktör Fatih Terim, Stuttgart forması giyen gurbetçi futbolcu Atakan Karazor'u gözüne kestirdi. İşte son dakika transfer haberinin detayları...

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ikinci ön eleme turunda Hollanda'nın PSV Eindhoven takımına 5-1 mağlup olan Galatasaray'da, takım içindeki eksikler de meydana çıkmıştı. Bu doğrultuda transferde vites artıran Aslan, Alexandru Cicaldau, Patrick van Aanholt ve Sacha Boey'i kadrosuna katmıştı.

Transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray, teknik direktör Fatih Terim'in raporu doğrultusuna takıma bir de stoper takviyesi yapacak. Luyindama'nın performansından memnun olmayan Terim, gözünü Stuttgart'ta forma giyen gurbetçi oyuncu Atakan Karazor'a dikti. Stuttgart ile 2 yıllık daha sözleşmesi bulunan Atakan için sarı kırmızılı kurmaylar maliyet hesaplamalarına başladı.

YABANCI KURALI SONRASI STRATEJİ DEĞİŞTİ

TFF'nin açıkladığı 8+6'lık yabancı kuralı sonrası Fatih Terim'in yerli oyuncu isteği nedeniyle Kaan Ayhan, Mert Çetin gibi isimlere yönelen sarı-kırmızılı ekip bu transferlerden henüz istediği sonucu elde edemedi. Transfere yoğun mesai harcayan sarı-kırmızılı ekibin gündemine sürpriz bir gurbetçi daha geldi.

HEDEFTEKİ İSİM ATAKAN KARAZOR

2019 yılı temmuz ayında Alman ekibi Kiel'den Stuttgart'a transfer olan gurbetçi futbolcu Atakan Karazor, Galatasaray'ın radarına girdi.

Stoper ve ön libero pozisyonlarında forma giyebilen 24 yaşındaki futbolcu için Stuttgart, Kiel'e 800 bin euro bonservis bedeli öderken; genç isim burada toplam 44 maçta forma giydi. Bu maçlarda 2 gol ve 1 asist yapan Karazor, performansıyla dikkat çekti.

Başarılı futboluyla piyasa değerini yükselten Karazor, Galatasaray'ın ilgisini çekti. Transfermarkt'a göre 2 milyon euro değer biçilen gurbetçi isim için sarı-kırmızılı ekibin teklif hazırlığında olduğu öğrenildi.

Gurbetçi futbolcu hakkındaki transfer iddialarını yanıtlarken, menajerinin Türkiye'de olduğunu doğruladı.

"STUTTGART'A KONSANTREYİM"

Atakan Karazor: Şu an için Galatasaray'la ilgili konuşamam. Ancak menajerim İstanbul'da. Transfer sürecimle ilgili gelişmeleri net olarak menajerim biliyor. Ben şimdilik Stuttgart'a konsantre olacağım. Türkiye'den gelen teklifler takım farketmeden beni mutlu ediyor.

ATAKAN KARAZOR KİMDİR?

Doğum Tarihi: 13 Ekim 1996

Doğduğu İl: Essen

Yaş: 24

Boy:1.90m

Mevkii: Orta Saha- Ön libero

Yan Mevki: Stoper

Kullandığı Ayak: Sağ ayak

Güncel Piyasa Değeri: 2 milyon Euro

Güncel Takımı: Stuttgart

Uyruk: Almanya – Türkiye

Güncellenme Tarihi : 24.7.2021 12:36

İLGİLİ HABERLER