Spor
  • 20.6.2014 11:17

Galatasaray garanti aldı

Galatasaray CEO’su Lutfi Arıboğan’ın Euroleague CEO’su Jordi Bartemou ile konuştuğu ve final maçına çıkmama kararı aldıklarını ve bunun gelecek sezonki durumlarını etkileyip etkilemeyeceğini sorduğu belirtildi. Bartemou tarafından Türkiye Ligi’nin finalisti olmaları nedeniyle kazanılan hakkın devam ettiği ve Euroleague’de mücadele etmelerine mani bir durum olmadığı belirtilince sarı-kırmızılı kulübün kararının arkasında durduğu ve 7. maça çıkmadığı ifade edildi.

Ancak Avrupa Kupaları’na katılacak takımların Basketbol Federasyonu tarafından resmi yazıyla bildirilmesi zorunluluğu, az da olsa Euroleague’e katılamama riskinin devam ettiğini gösteriyor.

Beko Basketbol Ligi’nde ise şu anda sarı-kırmızılı ekibin kesinleşen cezası hükmen yenilgi ve para cezası, yöneticilere ise uzun süreli hak mahrumiyeti. Ancak federasyonunun, maça çıkmama eyleminin finalde gerçekleştirilmesi, yapılan açıklamalar ve demeçler nedeniyle ligin değerine zarar verilmesi gibi etkenler nedeniyle daha ağır yaptırımlar uygulayabileceği, bunun puan silmeye kadar gidebileceği aktarıldı.
 

Milliyet

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:02

İLGİLİ HABERLER