Spor
  • 29.7.2009 14:15

GALATASARAY İLK KEZ BİR İSRAİL TAKIMIYLA OYNAYACAK

UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turunda yarın Maccabi Netanya’ya konuk olacak Galatasaray, tarihinde ilk kez bir İsrail takımıyla karşılaşacak.

Avrupa kupaları tarihinde bugüne kadar çıktığı 221 maçta pek çok ülkeden rakiplerle eşleşen ve önemli başarılar kazanan Galatasaray, Maccabi Netanya karşısında ise İsrail’den bir ekiple ilk kez mücadele etmiş olacak.

Galatasaray’ın aksine; Fenerbahçe, Beşiktaş, Gaziantepspor, Kayseri Erciyesspor, Gençlerbirliği, Bursaspor ve Antalyaspor, Avrupa kupalarında İsrail ekipleriyle toplam 8 kez eşleşip 13 maç oynadı. Bu karşılaşmalarda Türk ekipleri 5 galibiyet, 6 beraberlik ve 2 yenilgi alırken, rakip filelere gönderilen 15 gole karşı, filelerinde 8 gol gördüler.

Şampiyonlar Ligi elemeleri ile UEFA Kupası’ndaki 5 eşleşmenin 3’ünde tur atlayan taraf olan Türk ekipleri, İntertoto Kupası’nda tek devreli lig usulüne göre yapılan 3 grup maçında ise 2 galibiyet ile 1 yenilgi aldı.

Galatasaray, Netanya maçı için İsrail'e gitti...

Galatasaray, İsrail'in Maccabi Netanya takımı ile yarın yapacağı UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçı için Tel Aviv'e gitti.

Türk Hava Yolları'na ait özel uçak ile sabah saatlerinde İsrail'in Tel Aviv kentine hareket eden sarı kırmızılı kafileye, Atatürk Havalimanı'nda bulunan yolcular yoğun ilgi gösterdi. Yolcular, futbolcular ve teknik direktör Rijkaard ile fotoğraf çektirerek, imza aldı.

Galatasaray, Maccabi Netanya maçının hazırlıklarını, karşılaşmanın oynanacağı Tel Aviv Bloomfield Stadı'nda bugün saat 19.30'da yapacağı antrenmanla tamamlayacak. Teknik direktör Frank Rijkaard ise, antrenmandan önce basın toplantısı düzenleyecek.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:02

İLGİLİ HABERLER