Gündem
  • 23.10.2020 09:47

Galatasaray Khvicha Kvaratskhelia için harekete geçti

Devre arası için transfer çalışmaları yürüten Galatasaray'ın Fatih Terim'in de kadrosunda görmek istediği Rubin Kazan'ın genç yıldızı Khvicha Kvaratskhelia'nın peşinde olduğu belirtildi. Galatasaray'ın Kvaratskhelia için devre arasında bir teklif yapmaya hazırlandığı aktarıldı.

Galatasaray'da devre arası için transfer çalışmaları başlamış durumda. Genç ve potansiyelli isimler için çalışmalarını sürdüren Galatasaray, gündemine Rubin Kazan forması giyen Khvicha Kvaratskhelia'yı aldı. Kazan Reporter, Rubin Kazan'ın 19 yaşındaki yıldızı Kvaratskhelia için Galatasaray'ın devrede olduğunu belirtti.

Fatih Terim tarafından transferine onay verildiği belirtilen Khvicha Kvaratskhelia için Galatasaray'ın devre arasında teklif yapma hazırlığında olduğu aktarıldı. Oyuncu için Rus ekibi Krasnodar'ın da transfer çalışmalarının sürdüğü belirtilmekte.

19 yaşındaki Gürcü sol açığın bonservis bedelinin 10 milyon Euro düzeyinde olduğu belirtilmekte. Krasnodar, oyuncuyu ilk etapta 1 veya 2 yıllığına kiralamak istese de bu teklif Rubin Kazan tarafından reddedildi.

Geçtiğimiz sezonun başında bedelsiz olarak Rustavi'den transfer edilen Khvicha Kvaratskhelia, bu sezon Rusya Premier Ligi'nde Rubin Kazan formasıyla çıktığı 11 maçta 2 gol, 4 asistlik bir performans sergiledi.

Khvicha Kvaratskhelia kimdir?

Khvicha Kvaratskhelia, 12 Şubat 2001 yılında Gürcistan'ın Başkenti Tiflis'te dünyaya geldi. Dinamo Tbilisi altyapısında futbola başlayan Kvaratskhelia, 2017 yılında A takım kadrosuna yükseldi. 2017 yılında Tbilisi'de 4 maça çıkan ve 1 gol kaydeden genç futbolcu, 2018'de bedelsiz olarak Rustavi'ye transfer oldu. Burada 19 maçta 3 gollük bir performans sergileyen Kvaratskhelia, 2019'da Rusya'nın köklü ekiplerinden Lokomotiv Moskova'ya 100 bin euro karşılığında kiralandı. Moskova'da beklediği kadar forma şansı bulamayan 19 yaşındaki oyuncu, 10 maçta 1 gol kaydederken, takımıyla Rusya Kupa'sını kazandı.

Kvaratskhelia, bu sezon Rusya Premier Ligi'nde Rubin Kazan formasıyla çıktığı 11 maçta 2 gol, 4 asistlik bir performans sergiledi.

Temmuz 2019'da Rubin Kazan'a transfer olan kanat oyuncusu, geçtiğimiz sezon 28 maçta forma giydi, 3 gol, 2 asistlik bir performans sergiledi. Kulübüyle 2024 yılına kadar sözleşmesi bulunan ve güncel piyasa değeri 7,5 milyon euro olarak gösterilen Gürcü oyuncu, bu sezon 11 maçta 2 gol ve 4 asist kaydetti.

Güncellenme Tarihi : 23.10.2020 09:49

İLGİLİ HABERLER