Spor
  • 31.10.2020 23:12

Galatasaray lig sonuncusu Ankaragücü'nü zar zor yendi

Süper Lig'in 7. haftasında Galatasaray evinde Ankaragücü ile karşı karşıya geldi. Sarı-kırmızılılar Babel'in golüyle Ankara ekibini 1-0 yenerek puanını 13'e çıkardı.

Süper Lig'in 7. haftasında Galatasaray ile Ankaragücü karşı karşıya geldi. Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi ev sahibi Galatasaray 1-0'lık skorla kazandı.

TEK GOL BABEL'DEN

Galatasaray'a galibiyeti getiren golü 45+2. dakikada Marcelo Saracchi'nin asistiyle Ryan Babel attı.

Üst üste 2. kez kazanan Galatasaray, puanını 13'e yükseltti. Süper Lig'in galibiyet alamayan tek takımı olan Ankaragücü ise 1 puanda kaldı.

Galatasaray, gelecek hafta Demir Grup Sivasspor'a konuk olacak. Ankaragücü ise sahasında Fatih Karagümrük'ü ağırlayacak.

KAPTANLIK PAZUBANDI ÖMER BAYRAM'DA

Fatih Terim, Ankaragücü karşısında kaptanlık pazubendini Ömer Bayram'a teslim etti.

Sarı-kırmızılı ekipte bu sezon oynanan 9 resmi müsabakada Arda Turan 4, Martin Linnes 2, Ryan Donk ve Younes Belhanda birer kez sahaya kaptan olarak çıktı.

Ankaragücü müsabakasında kaptanlık pazubendini takan Ömer Bayram, sarı-kırmızılı takımda bu sezon ilk 11'de kaptan olarak sahaya çıkan 5. futbolcu oldu.

TARAFTARLARDAN FATİH TERİM'E DESTEK

Müsabakayı izleyen az sayıdaki Galatasaray taraftarı, teknik direktör Fatih Terim'e tezahüratlarla destek verdi.

Sarı-kırmızılı kulübün yönetimiyle sorun yaşadığı konuşulan ve hafta içinde yapılan toplantının ardından sosyal medyada "Her şey yolunda" şeklinde mesaj paylaşan Terim için localara girebilen az sayıdaki taraftar, "İmparator Fatih Terim" diye tezahürat yaptı.

GALATASARAY EN AZ İSABETLİ ŞUTU ÇEKTİ

Galatasaray Ankaragücü karşısında 3 isabetli şut çekerek bu sezon TT Stadı'nda en az isabetli şut attığı maçı oynadı. Fenerbahçe ve Alanyaspor maçında 5 isabetli şut kaydeden sarı-kırmızılılar Gaziantep maçında da rakip kaleye 13 isabetli şut çekmişti.

SARACCHI VE MARCAO SAKATLANDI

Sarı-kırmızılı takımın sol bek oyuncusu Marcelo Saracchi, ikinci yarıda sakatlanarak yerde kaldı ve oyuna devam edemedi.

Marcelo Saracchi'nin sakatlanarak kenara gelmesinin ardından Emre Taşdemir oyuna girdi.

Galatasaray'da Saracchi'nin ardından Marcao da sakatlandı. Breziyalı stoper, 75. dakikada yerini Ryan Donk'a bıraktı.

ÖZET İZLE: Galatasaray 1 - 0 Ankaragücü Maç Özeti İzle| GS Ankaragücü Kaç Kaç Bitti

Maçtan dakikalar 

20. dakikada gelişen Ankaragücü kontratağında Diousse uzun pasını sağ kantta bulunan Lobjanidze'ye aktardı ve ters koşu ile ceza alanına sarktı. Lobjanidze'den tekrar pası alan Diousse'nin ceza sahası içinden sert şutu az farkla auta çıktı.

23. dakikada Galatasaray'ın kazandığı serbest vuruşta Ömer Bayram'ın direkt kaleye çektiği şut yan ağlarda kaldı.

36. dakikada Emre Güral'ın pasında Lobjanidze'nin ceza alanı işinden çektiği şutu kaleci Okan kornere çeldi.

45+2. dakikada sol kanattan gelişen Galatasaray atağında Saracchi, rakibinden sıyrılarak ceza alanına girdi ve pasını Babel'e çıkardı. Babel, penaltı noktasının hemen önünden yaptığı düzgün vuruşla topu filelerle buluşturdu. 1-0

57. dakikada kaleci Okan, Emre Güral'ın baskısı sonrası pas hatası yaptı. Topu kazanan Lobjanidze, kaleyi cepheden gören yerden şutu auta çıktı.

58. dakikada sağ çaprazda topla buluşan Lobjanidze, ceza sahası çizgisi üzerinden vuruşunda meşin yuvarlak az farkla auta çıktı.

60. dakikada Arda Turan'ın topuk pasında topun sahibi olan Ömer Bayram'ın ceza yayı üzerinden bekletmeden çektiği şut, Pazdan'a çarparak son anda kornere çıktı.

82. dakikada sol kanattan ceza sahasına giren Arda'nın içeriye pasında bomboş durumda Feghouli'nin vuruşunda Atakan araya girerek mutlak bir golü önledi.

Stat: Türk Telekom

Hakemler: Ali Şansalan, Ali Saygın Ögel, Mehmet Cem Hanoğlu

Galatasaray: Okan, Omar Elabdellaoui, Luyindama, Marcao (Donk dk. 75), Saracchi (Emre Taşdemir dk. 56), Taylan, Etobo, Ömer Bayram (Feghouli dk. 76), Emre Kılınç (Emre Akbaba dk. 89 ?), Babel, Diagne (Arda Turan dk. 56)
Yedekler: Fatih Öztürk, Şener, Oğulcan, Kerem Aktürkoğlu, Sekidika
Teknik Direktör: Fatih Terim

Ankaragücü: Friedrich, Sarlija (Voka dk. 79), Pazdan, Erdi Dikmen, Atila Turan, El Hadji Diousse (Berke Gürbüz dk. 85 ?), Atakan Çankaya, Lobjanidze (Orkan Çınar dk. 80 ?), Emre Güral (Luka Adzic dk. 70), Jonathan Bolingi, Börven
Yedekler: Mert Topuz, Furkan Bekleviç, Mücahit Akçay, Daniel Lukasik, Yusuf Göktaş, Anıl Dikmen
Teknik Direktör: Fuat Çapa

Gol: Babel (dk. 45+1) (Galatasaray)

Sarı Kartlar: Emre Güral, Diousse, Pazdan (Ankaragücü), Emre Taşdemir (Galatasaray)


 

Güncellenme Tarihi : 31.10.2020 22:26

İLGİLİ HABERLER