Spor
  • 5.5.2013 23:07

Galatasaray maçı öncesi taraftara GRİPİN...

Polis, Galatasaray taraftarı ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı için TEM Otoyolu’nu kullanan Fenerbahçe kafilesini karşılaştırmamak için yoğun güvenlik önlemi aldı.
Spor Toto Süper Lig’in 2010-2013 sezonunun şampiyonunu belirleyecek kritik mücadele için sarı-kırmızılı taraftarlar stat çevresini adeta karnaval alanına çevirdi. Türk Telekom Arena Stadı'nın yanındaki TEM Otoyolu'ndan, Olimpiyat Stadı'na giden Fenerbahçeli taraftarlar ile Galatasaraylı taraftarlar zaman zaman karşı karşıya geldi. Bazı Fenerbahçeli taraftarlar ile Galatasaraylı taraftar arasında söz düellosu yaşandı. Polis ekipleri her iki takım taraftarlarını da yan yana getirmedi. Fenerbahçeli futbolcuları taşıyan takım otobüsü yoğun güvenlik önlemleri altında TT Arena Stadı’nın yanından geçti. Takım otobüsünün geçişi sırasında her hangi bir olay yaşanmadı.

SNEIJDER 2 HAFTA SONRA 11’DE
Galatasaray’da sakatlığı sebebiyle son 2 maçta forma giyemeyen Hollandalı yıldız Wesley Sneijder, Sivasspor müsabakasında ilk 11’e alındı. Kardemir D.Ç Karabükspor maçında yaşadığı sakatlık sebebiyle Sanica Boru Elazığspor ve Gaziantepspor karşılaşmalarında takımdaki yerini alamayan Sneijder, Fatih Terim tarafından ilk 11’de sahaya sürüldü. Galatasaray mücadeleye, Muslera, Eboue, Semih, Gökhan, Riera, Melo, Hamit, Selçuk, Sneijder, Burak, Drogba 11’i ile başladı. Galatasaray'da Sivasspor maçı öncesi sakatlığı süren Çağlar Birinci dışında eksik oyuncu bulunmuyor.
Teknik direktör Fatih Terim, 9 maçlık cezası sebebiyle kritik maçta kulübede yer almadı. Sarı-kırmızılı futbolcular sahaya Ümit Davala ve Hasan Şaş önderliğinde çıktı.

MAÇ ÖNCESİ TARAFTARA ‘GRİPİN’
Kritik mücadelenin başlamasına saatler kala Galatasaraylı taraftarlar stat çevresine adeta akın etti. Sarı-kırmızılı taraftarlar saatler önce stat çevresinde tezahürat yaparak maçı bekledi. Maç öncesi taraftarlara ‘Gripin’ grubu bir konser verdi. Grubun solisti Birol Namoğlu Galatasaray forması ile şarkılarını söyleyerek taraftarı adeta coşturdu. Sarı-kırmızılı taraftarlar Gripin’in şarkılarına eşlik etti. Kapıların açılmasıyla taraftarlar stadı tamamen doldurdu.

EFSANELERİN KONUĞU VEDAT İNCEEFE
TT Arena Ali Samiyen Spor Kompleksi'nde her maç öncesi yapılan, ‘Galatasaray Efsanelerini Anıyor’ programının bu haftaki konuğu eski futbolculardan Vedat İnceefe oldu. Plaketini alan Vedat İnceefe, taraftarların isteği üzerine tribünleri selamladı. Büyük mutluluk yaşayan Vedat İnceefe, taraftarlara alkışlarla karşılık verdi. Şampiyon olan Galatasara Kürek Takımı’da unutulmadı. Maç öncesi kürek takımının görüntüleri taraftarlar için yayınlandı.

TARAFTAR STADI GELİN GİBİ SÜSLEDİ
Zorlu mücadele öncesinde sarı-kırmızılı taraftarlar stadı adeta gelin gibi süsledi. Ultraslan tribününde bulunan, ‘Mayıslar bizimdir’ pankartı dikkat çekti. Taraftarlar hafta içi Benfica’ya yenilerek UEFA Kupası’ndan elenen ezeli rakipleri Fenerbahçe’ye tezahüratlar ile göndermede bulunmayı ihmal etmedi.
Öte yandan maç öncesinde taraftarlara, ‘Ceza sınırında bulunuyoruz. Trabzon maçını seyircisiz oynamamak için lütfen sahaya inmeyiniz, yabancı madde atmayınız ve küfürlü tezahüratta bulunmayınız’ uyarısı yapıldı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:38

İLGİLİ HABERLER