Spor
  • 12.5.2015 13:24

Galatasaray, Mersin İdmanyurdu maçına hazır

Galatasaray ile Mersin İdmanyurdu 28. randevuda ..Galatasaray ile Mersin İdmanyurdu, bugün yapacakları maçla ligde 28. kez karşılaşacak...İki ekip arasında geride kalan maçlarda Galatasaray'ın 14, Mersin İdmanyurdu'nun 3 galibiyeti bulunuyor, taraflar 10 maçta da eşitliği bozamadı.

Galatasaray'ın attığı 34 gole, Mersin İdmanyurdu 17 golle yanıt verdi.

Sezonun ilk yarısında İstanbul'da yapılan maçı Galatasaray 3-2 kazandı.

Mersin'deki maçlar 
İki takım Mersin'de 13 kez karşılaşırken, üçer kez galip geldi, 7 maç ise berabere sonuçlandı.

Mersin'deki lig maçlarında Mersin İdmanyurdu 10, Galatasaray ise 9 gol attı.

Galatasaray, İstanbul'daki 13 lig maçında da yenilmediği Mersin İdmanyurdu karşısında deplasmanda galip gelmekte ve gol atmakta zorlanıyor.

Rakip sahadaki 13 lig maçından 3 kez kazanabilen ''Cim Bom'', 7 müsabakada gol yollarında suskun kaldı.

En farklı skorlu galibiyetler 
Galatasaray, Mersin İdmanyurdu karşısında en farklı skorlu galibiyetini, 1967-1968 sezonunda İstanbul'da 3-0'lık sonuçla aldı.

Mersin İdmanyurdu ise 1970-71 ve 1982-83 sezonlarında evinde 2-0 galip geldi.

"Galatasaray ve Fenerbahçe'yi yenip yollayacağız" 
Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Mersin İdmanyurdu'nun kulüp başkanı Ali Kahramanlı, şampiyonluk adaylarından Galatasaray ve Fenerbahçe'yi Mersin'den puansız uğurlamayı hedeflediklerini söyledi.

Kahramanlı, Mersin Stadı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, 5 gün arayla şampiyonluğa oynayan güçlü iki rakiple karşılaşacaklarını hatırlattı.

Mersin İdmanyurdu'nun formda olduğunun altını çizen Kahramanlı, "Ne olursa olsun biz onlardan daha rahatız. Onlardan daha stressiz bir oyun oynayacağız. Futbolcularımızın moralleri de üst seviyede" dedi.

Başkan Kahramanlı, ligin kalan maçlarını en iyi şekilde bitirmeyi hedeflediklerini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"İnşallah taraftarlarımızın desteğiyle buradan puanları alan taraf olacağız. Mersin İdmanyurdu ne zaman ne yapacağı belli olmayan bir takım. İnanıyorum ki yarınki maçı kazanacağız. Hiçbir şüphemiz yok. Futbolcularımız da bunun farkında, gereğini yapacaktır. Kadromuzda fazla bir eksiğimiz de yok. Son 4 haftayı en iyi şekilde değerlendirmeye çalışacağız. Galatasaray'ın arkasından Fenerbahçe ile karşılaşacağız. İnşallah her ikisini de buradan yenip yollayacağız."

Galatasaray, Mersin'de liderliğini korumak istiyor 
Lider Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında bugün deplasmanda Mersin İdmanyurdu ile karşılaşacak.

Mersin Stadı'nda oynanacak karşılaşma saat 19.45'te başlayacak.

Beşiktaş'ın Gaziantepspor ile 1-1 berabere kalarak 2 puan kaybetmesiyle 30. haftanın ardından liderliğe yükselen sarı-kırmızılılar, Mersin İdmanyurdu ile deplasmanda oynayacağı maçı kazanıp, liderliğini sürdürmek istiyor.

Galatasaray'da Hamit Altıntop ve Aurelien Chedjou'nun sakatlıkları bulunuyor.

Sarı-kırmızılılar, ligde 30 maçta 21 galibiyet, 4 beraberlik, 5 mağlubiyet ve 67 puanla ilk sırada bulunuyor. Mersin İdmanyurdu ise 30 maçta 12 galibiyet, 7 beraberlik, 11 mağlubiyet ve 43 puanla 7. sıraya yer alıyor.

7 oyuncu ceza sınırında 
Galatasaray'da Mersin İdmanyurdu maçı öncesi Burak Yılmaz, Fernando Muslera, Semih Kaya, Yekta Kurtuluş, Olcan Adın, Umut Bulut ve Hamit Altıntop sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Bu oyuncular bugünkü maçta sarı kart görürse cezalı duruma düşecek ve 32. hafta oynanacak Gençlerbirliği maçında forma giyemeyecek.

Mersin İdmanyurdu Galatasaray maçına hazır 
Mersin İdmanyurdu, Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında bugün sahasında yapacağı Galatasaray maçının hazırlıklarını tamamladı.

Teknik Direktör Rıza Çalımbay yönetiminde, Macit Özcan Spor Kompleksi'ndeki antrenmana sakatlığı bulunan Sadiku dışında tüm oyuncular katıldı.

İdman öncesi futbolculara konuşma yapan Çalımbay, daha sonra kaptanServet Çetin, Mitrovic, Serkan Balcı, Vederson, Murat Ceylan ve Khalili'yle bir süre görüştü. Çalımbay'ın oyunculara, savunma konusunda özel uyarılarda bulunduğu görüldü.

Koşu ve kondisyon çalışmasıyla devam eden antrenmanda kırmızı-lacivertli oyuncular dar alanda pas çalışması ve çift kale maç yaptı.

Öte yandan, Mersin İdmanyurdu Kulübü saat 19.45'te Mersin Stadı'nda oynanacak Galatasaray maçının bilet fiyatlarını açıkladı. Biletler, kale arkası 70 lira, maraton 120 lira, kapalı 170 lira, VIP tribünün 230 lira, misafir takım seyirci tribünü 95 liradan satışa sunuldu.

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'de bugün Mersin İdmanyurdu ile yapacağı maçın hazırlıklarını dün tamamladı.

Florya Metin Oktay Tesisler'inde gerçekleştirilen antrenmanla hazırlıklarını tamamlayan sarı-kırmızılı ekipte, sakatlıkları bulunan Aurelien Chedjou ve Hamit Altıntop'un yanı sıra Goran Pandev, Blerim Dzemaili ve Aydın Yılmaz maç kadrosunda yer almadı.

Galatasaray'ın 18 kişilik Mersin İdmanyurdu kadrosunda şu futbolcular bulunuyor:

Fernando Muslera, Eray İşcan, Alex Telles, Hakan Balta, Semih Kaya, Koray Günter, Sabri Sarıoğlu, Tarık Çamdal, Felipe Melo, Selçuk İnan, Wesley Sneijder, Bruma, Yasin Öztekin, Olcan Adın, Yekta Kurtuluş, Emre Çolak, Umut Bulut, Burak Yılmaz.

Sarı-kırmızılı kafile saat 17.30'da Adana'ya gitti.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:30

İLGİLİ HABERLER