Gündem
  • 31.3.2012 01:00

Galatasaray sert çıktı!..

Sarı kırmızılılar, sarı-kırmızılı kulüp yöneticilerinin, hukuksal ve maddi dayanaktan yoksun isnatlarla futboldaki şike ve teşvik primi tartışmalarının içine çekilmeye çalışıldığını, asılsız iddiaları ortaya atanlar hakkında adli makamlara suç duyurusunda bulunulacağını bildirdi.

Galatasaray Kulübü'nden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'de 3 Temmuz'dan bu yana şike ve teşvik primi iddialarının, gündemin önemli konularından birisi olduğu belirtildi. Galatasaray Kulübü'nün, bu iddiaların muhatabı olmamasına rağmen, kesin bir biçimde tarafsızlığını ve hukuka bağlılığını ortaya koyduğu ve bireylerin adil yargılanma hakkına ve yargının adil yargılama yükümlülüğüne olan hassasiyetini sürekli olarak ifade ettiği belirtilirken, şöyle denildi:

''Hal böyle olmasına rağmen özellikle son günlerde, sayın başkan yardımcımız Adnan Öztürk'e yöneltilen ve bugün ifade alınması ile sonuçlanan suç duyurusu olmak üzere; Kulübümüz ve yöneticilerinin hukuksal ve maddi dayanaktan yoksun, gerçekdışı birtakım isnatlar ve kurgular ile bu tartışmaların içine çekilmeye çalışıldığı gözlemlenmektedir.

Bu tür isnatların başta suçlu olmadıkları bilindiği halde bireyler hakkında kovuşturma ve soruşturma makamlarına şikayet ya da ihbarda bulunularak, haklarında soruşturma başlatılmasını sağlayacak nitelikte hukuka aykırı bir fiil isnat etmek şeklindeki TCK'nın 267. maddesinde düzenlenen iftira ve 271. maddesinde düzenlenen suç uydurma suçları olmak üzere sair suçları oluşturduğu her türlü kuşkudan aridir. Bilinmelidir ki; bugünden itibaren kulübümüz yönetimi ve yöneticileri benzeri konularda gerçekdışı isnatlar ile kendilerini taciz etmeye çalışan ve haklarında soruşturma yapılmasını sağlamaya çalışan her birey ile bunların azmettiricilerinin ciddi ve ısrarlı takipçisi olacaktır. Yönetimimiz bu olay ile bundan sonra gerçekleşecek benzeri asılsız suç isnatlarında bulunan ve bulunduranlar hakkında başta TCK m. 267 ve 271 olmak üzere ilgili ve benzer tüm suçlarda adli makamlara suç duyurusunda bulunma kararı almıştır. Kamuoyumuz en kısa zamanda tepkimizi ve boyutunu görecektir. Adaletin ne derece kararlı olarak yanında isek, aynı kararlılıkla adaletsizliğin karşısında olacağımız da bilinmelidir.''

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 19:12

İLGİLİ HABERLER