Spor
  • 8.3.2020 21:00

Galatasaray Sivas'ta 'Seri'yi bozdu

Galatasaray Sivas'ta Seri'nin gereksiz penaltısıyla galibiyeti kaçıran taraf oldu.Sivasspor maçı öncesinde Süper Lig'de son 8 maçını kazanan Galatasaray, bu müsabakada berabere kalınca galibiyet serisini sona erdirdi.

8 karşılaşma sonra puan kaybeden sarı-kırmızılılar, yenilmezlik serisini de 9 maça çıkarmış oldu. Cimbom bu süreçte Antalyaspor, Denizlispor, Konyaspor, Kayserispor, Kasımpaşa, Yeni Malatyaspor, Fenerbahçe ve Gençlerbirliği'ni mağlup etti.

Aslan, söz konusu müsabakalarda 26 gol atarken, kalesinde ise 5 gol gördü.

Süper Lig'de 25. hafta maçında Sivasspor ile Galatasaray 2-2 berabere kaldı. Sivasspor'un golleri 7. dakikada Hakan Arslan ve 59. dakikada emre Kılınç'tan geldi. Galatasaray'ın gollerini ise 14. dakikada Falcao ve 37. dakikada Feghouli kaydetti. Bu sonuçla birlikte Galatasaray'ın 8 maçlık galibiyet serisi sona erdi ve puanı 49 oldu. Sivasspor'un puanı da 49'a yükseldi.

Galatasaray'ın 8 maçlık serisi Sivas'ta son buldu

MAÇTAN DAKİKALAR(İlk yarı)

3. dakikada Mert Hakan Yandaş'ın soldan kullandığı serbest vuruşta ceza alanında iyi yükselen Hakan Arslan'ın kafa vuruşunda kaleci Muslera topu iki hamlede kontrol etti.

6. dakikada Mert Hakan Yandaş'ın ceza yayı civarından vuruşunda kaleci Muslera, meşin yuvarlağı güçlükle kornere çeldi.

7. dakikada Sivasspor öne geçti. Soldan Fatih Aksoy'un ceza alanına gönderdiği topu, kale alanındaki Hakan Arslan diziyle vurarak filelere gönderdi:
1-0

14. dakikada Galatasaray skoru eşitledi. Ömer Bayram'ın sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşta arka direğe hareketlenen Feghouli, topu altıpastaki müsait durumdaki Falcao'ya aktardı. Falcao, meşin yuvarlağı boş kaleye göndererek skoru 1-1'e getirdi.

27. dakikada Galatasaray önemli bir gol fırsatını değerlendiremedi. Ani gelişen atakta Onyekuru'nun pasında Feghouli ceza alanında kaleciyle karşı karşıya kaldı. Bu futbolcunun vuruşunda kalesini terk ederek açıyı kapatan kaleci Samassa, gole izin vermedi.

32. dakikada Feghouli'nin kaleyi karşıdan gören pozisyonda ceza alanı dışından etkili şutunda kaleci Samassa, meşin yuvarlağı güçlükle çıkardı.

37. dakikada Galatasaray öne geçti. Donk'un sağdan ceza alanına ortasında altıpasta iyi yükselen Falcao, topu kafayla Feghouli'ye indirdi. Bu futbolcunun kale alanından yakın mesafeden vuruşunda meşin yuvarlak filelerle buluştu: 1-2

Karşılaşmanın ilk yarısı 2-1'lik Galatasaray üstünlüğüyle sona erdi.

Mücadelede ikinci yarı başladı.

OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ | 50. dakikada Sivasspor'da Yasin Öztekin'in yerine Emre Kılınç oyuna girdi.

53. dakikada Galatasaray'da Falcao, orta alanda rakibinden topu kurtarıp ceza sahasına yaklaştı. Topu Onyekuru'ya bıraksa da Appindangoye, Nijeryalı oyuncuya şans vermedi.

53. dakikada bu kez Sivasspor, sağ kanattan geldi. Mert Hakan'ın ortasında Yatabare'yi geçen topu Galatasaray savunması uzaklaştırdı.

PENALTI | 56. dakikada Seri'nin Fernando'ya yaptığı müdahale sonucunda Sivasspor penaltı kazandı.

GOL | 59. dakikada Emre Kılınç'ın penaltısını kaleci Muslera çıkarsa da dönen topta Emre, topu ağlara göndermeyi başardı.

69. dakikada Galatasaray'da Feghouli'nin pasında savunma arkasına hareketlenen Onyekuru, kaleciyle karşı karşıya kalsa da istediği gibi rakibinden kurtulamadı ve top Samassa'da kaldı.

OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ | 71. dakikada Sivasspor'da Fernando oyundan çıkarken Arouna Kone oyuna dahil oldu.

74. dakikada Galatasaray'da Ömer Bayram uzak mesafeden şansını denese de Samassa, direk dibinden topu kornere yolladı.

77. dakikada Sivasspor'da Yatabare, sağ kanatta hareketlenen Emre'yi gördü. Emre Kılınç'ın vuruşunu Muslera, kurtarışıyla kornere yolladı.

OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ | 77. dakikada Galatasaray'da Ömer Bayram'ın yerine Emre Akbaba oyuna dahil oldu.

79. dakikada Saracchi'nin çıkarken kaybettiği top sonrası Sivasspor, tehlikeli bir atak şansı yakaladı. Emre Kılınç ile paslaşan Mert Hakan'ın sağ çaprazdan yaptığı vuruş savunmadan sekerek kornere gitti.

OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ | 82. dakikada Galatasaray'da Lemina oyundan çıkarken Adem Büyük oyuna giren isim oldu.

OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ | 86. dakikada Sivasspor'da Mert Hakan Yandaş oyundan çıkarken Claudemir oyuna girdi.

88. dakikada Galatasaray, tehlikeli bir pozisyon yakaladı. Feghouli'nin sağdan yaptığı ortaya Falcao, altı pas içinde yetişemedi.

90+1. dakikada Sivasspor'da Goiano'nun içeri çevirdiği topu Muslera çıkarırken dönen topu önünde bulan Claudemir'in vuruşu da yine Muslera'da kaldı.

SARI KART | 90+7. dakikada Galatasaray'da Saracchi, Emre Kılınç'a yaptığı hareket nedeniyle sarı kart gördü.

Kalan bölümde başka gol olmadı ve karşılaşma 2-2 eşitlikle sona erdi.

Maçtan Dakikalar

7. dakikada Fatih'in sol kanattan yaptığı ortasına ceza sahası içerisinde topu alan Hakan'ın şutunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 1-0

14. dakikada sağ kanattan kazanılan serbest vuruşu kullanan Ömer Bayram'ın ceza alanına gönderdiği ortasına hareketlenen Feghouli arka direkten topu içeri çevirdi. Pozisyonu iyi takip eden Falcao altıpas içinde boş kaleye yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı ağlarla gönderdi. 1-1

25. dakikada Saracchi, sol taraftan ceza sahası içine girip çaprazdan yaptığı vuruşta meşin yuvarlak kaleci Samassa'nın kucağında kaldı.

28. dakikada Onyekuru'nun pasında ceza sahası içi sağ tarafında topu alan Feghouli'nin vuruşunda kaleci Samassa topa hakim olmayı başardı.

37. dakikada Donk'un sağ kanattan ceza sahasına gönderdiği ortaya hareketlenen Falcao arka direkten kafayla topu içeri gönderdi. Pozisyonu takip eden Feghouli altıpas içinden gelişine yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 1-2

54. dakikada ceza sahası çizgisi üzerinde Seri'nin Fernando'ya yaptığı faul sonrası maçın hakemi VAR'ın uyarısıyla pozisyonu izleyip penaltı noktasını gösterdi.

59. dakikada penaltı atışını kullanan Emre Kılınç'ın şutunu Muslera çeldi. Dönen topu Emre ağlara gönderdi. 2-2

68. dakikada Feghouli'nin pasında topla buluşan Onyekuru'nun şutunda kaleci Samassa topa hakim oldu.

79. dakikada Donk'un uzun pasında Onyekuru'nun şutunda kaleci Samassa topu kontrol etti.

83. dakikada Fatih'in ceza sahasının sol çaprazından yaptığı vuruşta top kaleci Muslera'da kaldı.

Stat: 4 Eylül
Hakemler: Mete Kalkavan, Ceyhun Sesigüzel, Esat Sancaktar

DG Sivasspor: Samassa, Marcelo, Caner, Aaron, Uğur Çiftçi, Fatih Aksoy, Hakan Arslan, Mert Hakan (Claudemir Souza dk. 85 ?), Yasin Öztekin (Emre Kılınç dk. 50), Fernando (Arouna Kone dk. 71), Yatabare
Yedekler: Muammer Yıldırım, Muhammet Tuncer, Isaac Cofie, Paul Papp, Armin Derlek, Barış Yardımcı
Teknik Direktör: Rıza Çalımbay

Galatasaray: Muslera, Mariano, Ryan Donk, Marcao, Marcelo Saracchi, Mario Lemina (Adem Büyük dk. 82 ?), Jean Michael Seri, Ömer Bayram (Emre Akbaba dk. 77 ?), Sofiane Feghouli, Henry Onyekuru, Radamel Falcao
Yedekler: Okan Kocuk, Şener Özbayraklı, Ahmet Çalık, Selçuk İnan, Younes Belhanda, Martin Linnes, Jimmy Durmaz, Taylan Antalyalı
Teknik Direktör: Fatih Terim

Goller: Hakan (dk. 7), Emre (dk. 79) (DG Sivasspor), Falcao (dk. 14), Feghouli (dk. 37) (Galatasaray)
Sarı kartlar: Fernando, Marcelo (DG Sivasspor), Seri (Galatasaray)

Galatasaray'da sınırdakiler kart görmedi

Galatasaray'da sınırdakiler kart görmedi

Galatasaray’da Sivasspor maçı öncesinde sarı kart sınırında olan Adem Büyük, Sofiane Feghouli ve Ryan Donk, kart görmedikleri için gelecek haftaki Beşiktaş derbisinde oynayabilecek.

Galatasaray'da Sivasspor karşılaşması öncesinde Adem Büyük, Sofiane Feghouli ve Ryan Donk sarı kart ceza sınırında bulunuyordu. Müsabakaya Feghouli ile Donk 11'de başlarken, Adem ise sonradan dahil oldu. 3 futbolcu da karşılaşmayı kart görmeden tamamladı ve gelecek haftaki Beşiktaş derbisi öncesinde cezalı duruma düşmedi.

Falcao ligdeki 9. golünü attı

Falcao ligdeki 9. golünü attı

Sivasspor maçında 1 gol, 1 asist ile oynayan Galatasaray’ın Kolombiyalı yıldızı Radamel Falcao, Süper Lig’deki gol sayısını 9’a çıkardı.

Ligde son maçlarda gol yollarında etkili olan Galatasaray'ın yıldız golcüsü Radamel Falcao, Sivasspor'u da boş geçmedi. Falcao müsabakayı 1 gol, 1 asistle tamamladı. 34 yaşındaki futbolcu ligde son oynadığı 3 karşılaşmada 4 gol kaydederken, toplamda da 9 gole ulaştı. Kolombiyalı futbolcu, sarı-kırmızılıların ligdeki en golcü futbolcusu olarak yer alıyor. Falcao'nun Türkiye Kupası'nda da 1 golü bulunuyor.

Güncellenme Tarihi : 8.3.2020 22:28

İLGİLİ HABERLER