Spor
  • 28.7.2009 15:37

GALATASARAY TARAFTARDAN SABIR İSTEDİ

Galatasaray Başkan Yardımcısı Yiğit Şardan, geçen sezon takım olmayı başaramadıkları için istenilen sonuçları alamadıklarını, bu sezon teknik direktör Rijkaard'la birlikte başarılı olacaklarını söyledi.

Şardan, UEFA Kupası 2. ön eleme turunda Perşembe günü karşılaşacakları İsrail'in Maccabi Netanya takımının çok güçlü bir takım olmadığını belirterek, "Ama Galatasaray'a karşı mücadele eden takımlar ekstra motive olarak oynuyorlar. Galatasaray'ı yenerek şöhret kazanmak istiyorlar ki bu da çok doğal. Dolayısıyla bizim de rakibimizi küçümsemeden aynı ciddiyetle oynamamız lazım. Kulüp olarak çok yüksek hedeflerimiz var ve buralarda tökezlemememiz gerekiyor. Ama futbolda süprizler olabiliyor. Geçmişte de oldu, bugün de olabilir ama biz eğer işi ciddiye alırsak ve asıl kadromuzu sahaya sürmeye başlarsak, tahmin ediyorum bu turu geçeriz ve devam ederiz" dedi.

Takımın yeni bir hoca ve yeni bir sisteme alışmasının vakit alacağının altını çizen Yiğit Şardan, "Biraz sabırlı olmamız lazım. Maalesef bizim ne camiamız ne de medyamız çok sabırlı değil. O yüzden daha Tobol maçıyla birlikte tepkiler almaya başladık. Ben bu eleştirilerin çok yanlış olduğunu düşünüyorum. Temmuz ayında 38 derece sıcakta top oynayan ve sezonu yeni açmış bir takıma karşı daha toleranslı olmak lazım. Yeni bir hoca, birçok yeni futbolcu var. Ben Galatasaray'ın çok iyi olacağını düşünüyorum. Geçen sene çok iyi çalışamadık ve takım olmayı başaramadık. bence Rijkaard ile bunu aşacağız. Takımımızın bu sene çok daha iyi futbol oynayacağına inanyorum" şeklinde konuştu.

Geçen sezon takım olamamanın bir çok nedeni olduğunu ifade edene Galatasaray Başkan Yardımcısı Yiğit Şardan, "İki senedir dönüşüm içindeki bir takım. Sürekli yeni futbolcuların dahil olduğu bir takım. Ne kadar kaliteli olurlarsa olsunlar beraber oynama alışkanlıkları zayıftı. Hocamızın aşısı yeterince tutmamıştı. Bütün bunlar üst üste binince de sezon boyunca keyifli bir futbol sergileyemedik. Bunun sonucunda da ligde kötü bir netice aldık. UEFA'da daha iyi yerlere gidebilirdik ama orada da istediğimiz sonucu alamadık. Ama sezonu geride bıraktık ve artık bu sezona bakıyoruz" ifadelerini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:03

İLGİLİ HABERLER