Spor
  • 12.5.2013 22:50

Galatasaray tarihi şansı tepti

     Kadıköy'e şampiyon unvanıyla gelen sarı-kırmızılı ekip, Burak Yılmaz'ın penaltıdan bulduğu golle öne geçmesine karşın, Webo'nun peş peşe attığı iki golü engelleyemedi.
     "Cim Bom", ligin son haftasına girilirken Fenerbahçe'nin 7 puan önünde 68 puanda kaldı.
    
     -Maç bitiminde şampiyonluk sevinci-

    
     Fenerbahçe'ye 2-1 yenilen Galatasaray takımının oyuncuları, şampiyonluk sevincini bir kez daha yaşadılar.
     Hakem Cüneyt Çakır'ın bitiş düdüğünün ardından orta sahada toplanan sarı-kırmızılı oyuncular, sevinç yumağı yaparak şampiyonluk kutlaması yaptı.
     Galatasaraylı oyuncuların bu hareketi, tribünlerden tepki aldı. Soyunma odasına giden oyunculara yabancı maddeler atılırken bazı oyuncular koşarak içeri girdiler. Drogba ve Amrabat'ın olayın yatışmasını bekleyip, polis eşliğinde içeri girdikleri görüldü.
    
     -Son dakikalarda büyük çekişme-
    
     Maçın son dakikalarında Galatasaray takımı, beraberlik golünü bulmak için baskı kurdu.
     Fenerbahçe'de Volkan Demirel'in, Galatasaray'da ise Sabri Sarıoğlu'nun kırmızı kart görmesinin ardından ümitlenen sarı-kırmızılılar, uzatma bölümünde Mehmet Topal'ın kaleye geçmesinden yararlanamadı ve aradığı beraberlik golünü bulamadı.
    
     -Fenerbahçe'nin 2. golü sonrası hakeme tepki-

    
     Sarı-kırmızılı futbolcular, Fenerbahçe'nin 2-1 öne geçtiği gol öncesi faul olduğu gerekçesiyle hakem Cüneyt Çakır'a tepki gösterdi.
     Webo'nun gol vuruşu öncesinde Eboue'ye eliyle yaptığı temasta faul olduğunu savunan Galatasaraylı futbolcular, hakem Cüneyt Çakır'ın etrafını sararak uzun süre itiraz etti.
    
     -Galibiyet serisi 7 maçta kaldı-
    
     Galatasaray, Fenerbahçe yenilgisiyle galibiyet serisini de noktaladı.
     Derbi maç öncesi son yenilgisini 25. haftada 1-0'lık skorla Gençlerbirliği'ne karşı alan alan sarı-kırmızılı ekip, ardından Kayserispor (3-1), İstanbul Büyükşehir Belediyespor (2-0), Mersin İdmanyurdu (3-1), Kardemir Karabükspor (1-0), Sanica Boru Elazığspor (3-1), Gaziantepspor (1-0) ve Sivasspor'u (4-2) yenmişti.
    
     -Tarihi puan farkı şansını kaçırdı-
    

     Şampiyonluğunu ilan ettiği Sivasspor maçının ardından en yakın takipçisi sarı-lacivertli ekiple arasındaki puan farkını 10'a çıkaran "Cim Bom", zorlu Fenerbahçe deplasmanında mağlup olarak tarihi puan farkı şansını da kaybetti.
     Derbiyi kazanması durumunda Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını 13'e yükseltecek "Cim Bom", kendisine ait üç puanlı sistemin başladığı 1987-88 sezonundan bugüne kadar en yüksek puan farkıyla şampiyon olan takım rekorunu geliştirmeye çok yaklaşacaktı.
     Galatasaray, ligde üç puanlı sisteme geçişin ardından en yüksek puan farkıyla şampiyonluk unvanını, 1987-88 sezonunda takipçisi Başiktaş'a 12 puan fark atarak elde etmişti.
    
     Muhabir: Mehmet Fatih Duman / Bülent Aslan
     Yayıncı: Ersin Şiyhan

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:24

İLGİLİ HABERLER