Spor
  • 11.2.2019 00:00

Galatasaray Trabzonspor'u 3 golle yıktı

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında kendi sahasında Trabzonspor'u konuk etti.

Türk Telekom Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi Galatasaray 3-1'lik skorla kazanmayı başardı. Sarı - Kırmızılılar'a galibiyeti getiren golleri penaltıdan Diagne ve Belhanda (2) kaydetti. Trabzonspor'un tek sayısı ise Rodallega'dan geldi.

Bu sonucun ardından Galatasaray puanını 39'a yükseltti ve lider Başakşehir ile arasındaki puan farkını 6'ya düşürdü. Trabzonspor ise 33 puanda kaldı.

Galatasaray - Trabzonspor maçından kareler

Mbaye Diagne ilk maçında fileleri havalandırdı

Galatasaray'ın yeni transferi Senegalli futbolcu Mbaye Diagne, ilk maçında Trabzonspor ağlarını havalandırmayı başardı.

Galatasaray'ın devre arası transfer döneminde Kasımpaşa'dan kadrosuna kattığı Senegalli futbolcu Mbaye Diagne, sarı-kırmızılı formayı ilk kez Trabzonspor karşısında giydi. Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Türk Telekom Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada Diagne, Teknik Direktör Fatih Terim tarafından 11'de görevlendirildi. Mücadelenin 20. dakikasında topun başına geçen 27 yaşındaki futbolcu, meşin yuvarlağı kalenin sağından ağlarla buluşturdu.

Bu sezon Kasımpaşa'da 20 gol atan başarılı futbolcu, Trabzonspor'a karşı attığı golle sayısı 21'e çıkardı.

Belhanda bu sezonun ilk gollerini attı

Galatasaray'ın Faslı futbolcusu Younes Belhanda, Trabzonspor karşısında attığı 2 golle bu sezon ilk kez rakip fileleri havalandırdı.

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında evinde Trabzonspor ile karşılaşan Galatasaray'da Faslı futbolcu Younes Belhanda da sahneye çıktı. Mücadelenin 45. dakikasında uzaktan çektiği şutta rakip fileleri havalandıran Belhanda, takımının ikinci golünü kaydetti. 48. dakikada yine uzaktan şu çeken Belhanda, kendinin ikinci takımının üçüncü golünü attı. Faslı futbolcu böylece bu sezon ilk gollerini bordo-mavililere karşı atmış oldu.
Bu sezon 13 Süper Lig, 4 UEFA Şampiyonlar Ligi, 2 Türkiye Kupası ve 1 TFF Süper Kupası olmak üzere 20 müsabakada görev alan 28 yaşındaki futbolcu 2 gol, 4 asistlik performans sergiledi.

Sofiane Feghouli bu sezonki ikinci asistini yaptı

Galatasaray'ın Cezayirli futbolcusu Sofiane Feghouli, Trabzonspor maçında Belhanda'nın golünde yaptığı asistle bu sezon ikinci kez gol pası verdi.

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Trabzonspor'u ağırlayan Galatasaray'da maça 11'de başlayan Sofiane Feghouli, Younes Belhanda'nın golünde asist yaptı. Mücadelenin 48. dakikasında Belhanda'nın attığı golde pası veren Feghouli, bu sezon ikinci asistine imza attı.

Bu sezon 17 Süper Lig, 3 UEFA Şampiyonlar Ligi, 2 Türkiye Kupası ve 1 TFF Süper Kupası olmak üzere toplam 23 maça çıkan 29 yaşındaki futbolcu, 2 gol, asistle mücadele ediyor.

Emre Akbaba 135 gün sonra sahada

Sakatlığını atlatan Galatasaray'ın başarılı futbolcu Emre Akbaba, 135 gün sonra Trabzonspor maçında süre aldı.

Galatasaray'ın milli futbolcusu Emre Akbaba, sakatlığından sonra ilk olarak Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final ilk maçında Hatayspor'a karşı oynanan müsabakanın kadrosunda yer almış fakat oyuna girmemişti. Emre, Trabzonspor maçıyla birlikte yeşil sahalara döndü. 26 yaşındaki futbolcu, Trabzon müsabakasının 89. dakikasında Younes Belhanda'nın yerine oyuna dahil oldu. Başarılı futbolcu böylece 135 gün sonra sarı-kırmızılı formaya kavuştu.

Galatasaray - Trabzonspor maçından kareler

Akbaba, en son Süper Lig'in 7. haftasında 28 Eylül 2018 tarihinde Türk Telekom Stadyumu'nda oynanan B.B. Erzurumspor karşılaşmasında süre almış, 38. dakikada sakatlanarak oyundan çıkmıştı.

Sosa 57 gün sonra kadroda

Sezonun ilk yarısında oynanan Beşiktaş maçında sakatlanan Sosa, 57 gün sonra kadroya girdi. Ancak Sosa, maçı kulübede tamamladı.

Trabzonspor'un Arjantinli orta saha oyuncusu Jose Sosa, sezonun ilk yarısında Beşiktaş maçında yaşadığı sakatlıktan 57 gün sonra formasına kavuştu.Teknik Direktör Ünal Karaman, Arjantinli oyuncuyu riske etmemek için yedek soyundurdu. Sosa'nın yokluğunda İstanbul deplasmanında kaptanlık bandını Yusuf Yazıcı taktı. Öte yandan sakatlıklardan dolayı kadro kurmakta sıkıntı çeken Karaman, Toure'ye orta sahada görev verdi.

Galatasaray - Trabzonspor maçından kareler

Galatasaray - Trabzonspor maçını 46 bin 927 seyirci izledi

Galatasaray-Trabzonspor karşılaşmasını Türk Telekom Stadyumu'nda toplam 46 bin 927 seyirci takip etti.
Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Galatasaray sahasında mücadele ettiği Trabzonspor'u 3-1 mağlup etti. Müsabakayı izlemek için Türk Telekom Stadyumu'na toplam 46 bin 927 seyirci geldi. Sarı-kırmızılı taraftarlar maç boyunca takımlarını tezahüratlarla destekte bulunurken, deplasman tribününde de bordo-mavili taraftarlar yer aldı.

Maçtan dakikalar (İlk yarı)

3. dakikada Belhanda'nın uzun pasında defansın arkasına sarkan Diagne'nin kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaptığı vuruş, kalenin solundan auta çıktı.
16. dakikada gelişen Trabzonspor atağında Yusuf Yazıcı'nın pasında ceza alanı sol çaprazda kaleci ile karşı karşıya kalan Rodallega, Muslera'yı geçemedi.
18. dakikada savunma arkasına sarkan Onyekuru, kaleci Arda'nın müdahalesiyle yerde kalınca hakem Ümit Öztürk penaltı noktasını gösterdi.
21. dakikada beyaz noktanın başına gelen Diagne, topu kalecinin sağından filelerle buluşturdu. 1-0
24. dakikada Ndiaye'nin ceza alanı dışından çektiği sert şut, az farkla üstten auta çıktı.
30. dakikada Nagatomo'nun sol kanattan yaptığı ortada topa iyi yükselen Diagne'nin kafa vuruşunu Arda rahatlıkla kontrol etti.
30. dakikada Nwakaeme pasında ceza alanı içinde topla buluşan Rodallega, Marcao'dan sıyrılıp yaptığı plase vuruş filelerle buluştu. 1-1
39. dakikada Onyekuru'nun sol çaprazdan çektiği şutu Arda yumruğuyla uzaklaştırdı.
45. dakikada Belhanda'nın çektiği sert şut Trabzonsporlu Hüseyin Türkmen'e çarparak filelere gitti. 2-1
45+2. dakikada serbest vuruşta topun başına geçen Yusuf'un arka direğe ortasında Nwakaeme'nin şutu üstten auta çıktı.

Galatasaray - Trabzonspor maçından kareler

Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 

51. dakikada Feghouli ile duvar pası yaparak ceza alanına giren Belhanda, şık vuruşla topu ağlara gönderdi. 3-1
57. dakikada sağ kanattan Yusuf'un kullandığı korner vuruşunda topa iyi yükselen Rodallega'nın kafa vuruşunu Muslera güçlükle kornere çeldi.

Galatasaray - Trabzonspor maçından kareler

Stat: Türk Telekom
Hakemler: Ümit Öztürk, Kerem Ersoy, Osman Gökhan Bilir
Galatasaray: Muslera, Linnes, Luyindama, Marcao, Nagatomo, Ndiaye (Selçuk dk. 86 ?), Donk, Feghouli (Yunus dk. 83 ?), Belhanda (Emre Akbaba dk. 89 ?), Onyekuru, Diagne
Yedekler: İsmail, Emre Taşdemir, Ahmet, Semih, Ömer, Muğdat, Mitroglou
Teknik Direktör: Fatih Terim
Trabzonspor: Arda Akbulut, Kamil Ahmet, Hüseyin, Hosseini, Vahid Amiri, Toure (Abdulkadir Parmak dk. 46), Yusuf, Nwakaeme, Ekuban, Abdülkadir Ömür, Rodallega
Yedekler: Muzaffer, Ali Osman, İbanez, Murat, Berkay, Batuhan, Sosa
Teknik Direktör: Ünal Karaman
Goller: Diagne (dk. 21), Belhanda (dk. 45 ve 51) (Galatasaray), Rodallega (dk. 30) (Trabzonspor)
Sarı kartlar: Diagne, Donk, Belhanda, Linnes (Galatasaray), Arda Akbulut (Trabzonspor)

Galatasaray - Trabzonspor maçından kareler

MAÇTAN NOTLAR

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında sahasında Trabzonspor'u konuk eden Galatasaray'da yeni transfer Mbaye Diagne, sarı-kırmızılı forma ile ilk kez maça çıktı.

Ara transfer döneminde Kasımpaşa'dan 10 milyon avro bonservis ücretiyle alınan Senegalli futbolcu, cezasının tamamlanmasıyla teknik direktör Fatih Terim tarafından Trabzonspor karşılaşmasında ilk 11'de görevlendirildi.

Galatasaray - Trabzonspor maçından kareler

Ligin ilk yarısından sarı kart cezası bulunan 27 yaşındaki futbolcu, Kasımpaşa'nın Ziraat Türkiye Kupası'nda Aytemiz Alanyaspor ile yaptığı son 16 turu ilk maçından sonra kırmızı kart görerek 4 maç men cezasına çarptırılmıştı.

Galatasaray - Trabzonspor maçından kareler

Diagne, sarı kart cezası nedeniyle Kasımpaşa'nın ligde 18. haftada Çaykur Rizespor'la yaptığı maçta görev alamadı. Kırmızı kart cezası nedeniyle Kasımpaşa'dayken Aytemiz Alanyaspor ile kupa rövanşında ve 19. haftadaki Medipol Başakşehir maçında forma giyemeyen Diagne, Galatasaray'a transfer olduktan sonra da ligde 20. haftadaki Aytemiz Alanyaspor ile kupadaki Hatayspor müsabakalarında sahaya çıkamadı.

Galatasaray - Trabzonspor maçından kareler

KADRODA 3 DEĞİŞİKLİK

Galatasaray, Süper Lig'deki son maçına göre kadroda 3 değişikliğe gitti.

Galatasaray - Trabzonspor maçından kareler

Aytemiz Alanyaspor ile oynanan maçta gördüğü sarı kart nedeniyle cezalı duruma düşen Fernando Reges ile sakatlığı olan Mariano Filho, müsabakanın kadrosunda yer almazken, Kostas Mitroglou da yedekler arasında kaldı. Terim, bu oyuncuların yerine Yuto Nagatomo, Ryan Donk ve Mbaye Diagne'yi görevlendirdi.

Galatasaray - Trabzonspor maçından kareler

Öte yandan kart cezalısı Sinan Gümüş de Trabzonspor karşılaşmasında görev yapamadı.

Galatasaray - Trabzonspor maçından kareler

NAGATOMO FORMASINA KAVUŞTU

Galatasaray'ın Japon futbolcusu Yuto Nagatomo, 48 gün sonra sarı-kırmızılı takımla maça çıktı.

Galatasaray - Trabzonspor maçından kareler

Galatasaray formasını son olarak ligin 17. haftasında 23 Aralık 2018'de Demir Grup Sivasspor karşısında giyen Nagatomo, Japonya Milli Takımı ile Asya Kupası'nda boy gösterdi.

Galatasaray - Trabzonspor maçından kareler

Trabzonspor'a karşı savunmanın solunda görev alan 32 yaşındaki futbolcu, 48 gün sonra sarı-kırmızılı formayla sahada yer aldı.

Galatasaray - Trabzonspor maçından kareler

Yuto Nagatomo'nun formasını giydiği Japonya, Asya Kupası'nda finalde mücadele etti. Japonya, Katar'a 3-1 mağlup olarak organizasyonu 2. tamamladı.

Galatasaray - Trabzonspor maçından kareler

EMRE AKBABA YEDEK KULÜBESİNDE

Galatasaray'da uzun sakatlığı sona eren Emre Akbaba, 135 gün sonra bir lig maçının kadrosunda yer aldı.

Süper Lig'de 28 Eylül 2018'de Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile oynanan maçta ayak tarak kemiği kırılan Emre, uzun bir aranın ardından müsabaka kadrosuna girerek yedekler arasında bulundu.

Emre Akbaba, karşılaşmanın 89. dakikasında Younes Belhanda'nın yerine oyuna dahil oldu.

Galatasaray - Trabzonspor maçından kareler

TERİM, 99 GÜN SONRA EVİNDE LİG MAÇINDA

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, 99 gün sonra Türk Telekom Stadı'nda bir lig maçında takımının başında yer aldı.

Ligin 11. haftasında 2 Kasım 2018'de iç sahada oynanan Fenerbahçe derbisinden sonra Fatih Terim'e 10 maç ceza verildi. Tecrübeli teknik adam, Trabzonspor karşılaşmasıyla söz konusu müsabakadan sonra ilk kez Türk Telekom Stadı'nda bir lig maçında takımının başında sahaya çıktı.

Galatasaray - Trabzonspor maçından kareler

Fatih Terim, Türkiye Kupası son 16 turu rövanşındaki Boluspor maçında taraftarının önüne çıkmıştı. Ligde üst üste Göztepe ve Aytemiz Alanyaspor deplasmanlarına giden Galatasaray'da Fatih Terim, kupada Türk Telekom Stadı'nda Hatayspor ile oynanan çeyrek final maçında ise babası Talat Terim'in vefatı nedeniyle görev yapamamıştı.

Galatasaray - Trabzonspor maçından kareler

GALATASARAY TRİBÜNLERİNDE ANLAMLI PANKARTLAR

Galatasaraylı taraftarlar, uçak kazasında hayatını kaybeden Arjantinli futbolcu Emiliano Sala'yı andı. Taraftarlar tribünde İngilizce "Rest in Peace Emiliano Sala" yazılı pankart açtı.

Sarı-kırmızılı taraftarlar, Brezilya 1. Futbol Ligi ekiplerinden Flamengo'nun tesislerinde çıkan yangında yaşamını yitirenler için de "Our Condolences Are With You Flamengo" yazılı pankartı astı.

Tribünde ayrıca "Kartal'daki bina çökmesi sonucu vefat eden vatandaşlarımızın mekanı cennet olsun" pankartı da yer aldı.

Galatasaray - Trabzonspor maçından kareler

 

Güncellenme Tarihi : 11.2.2019 15:49

İLGİLİ HABERLER