Spor
  • 13.5.2022 15:10

Galatasaray transfer bombasını patlatmaya hazırlanıyor!

Galatasaray, yeni sezon için transfer bombasını patlatmak istiyor. Orta sahasını güçlendirmek isteyen Galatasaray, gözünü Belçikalı yıldıza çevirdi ve transfer için harekete geçecek. Tecrübeli Belçikalı oyuncu Axel Witsel için kulübü yeni sözleşme yapmayacağını da açıkladı. İşte transfer haberinin detayları...

Ligde kötü günler yaşayan Galatasaray'ın zayıf karnı orta sahası oldu. En çok süreyi Taylan-Berkan ikilisinin aldığı sarıkırmızılı takıma Cicaldau ve Pulgar da bu bölgeye çare olamadı.Seçim sonrası yeni başkanla birlikte transfer çalışmalarını daha da hızlandıracak olan Galatasaray'da transfer listesindeki isimler için harekete geçiliyor.

BELÇİKALI YILDIZDAN YEŞİL IŞIK

Yeni sezonda hem ön libero hem de 8 numara takviyesine ihtiyacı olan Galatasaray'a Almanya'dan sürpriz bir öneri geldi. Başkan danışmanı Luis Campos ve sportif direktör Sensibile ile temasa geçen menajerler, Axel Witsel'i sarı-kırmızılılara teklif etti.Dortmund teknik direktörü Marco Rose, dün yaptığı açıklamada Witsel'in önümüzdeki sezonda takımda olmayacağını ifade etti.

Sezon sonu Dortmund'dan ayrılacak olan 33 yaşındaki Belçikalı orta saha da G.Saray'a sıcak bakıyor. Ancak yaşı ve yıllık 3 milyon Euro'yu aşan maliyeti nedeniyle bu transferde kararı 11 Haziran'da seçilecek yeni yönetim verecek.

AXEL WİTSEL KİMDİR

Axel Witsel hem 8 hem de 6 numara oynayabiliyor. 33 yaşındaki oyuncu, Standard Liege'de yıldızı parladıktan sonra Benfica'ya transfer oldu. 1 sezon sonra da Portekiz'den 40 milyon Euro'ya Zenit'e geçen Belçikalı 5 yıl burada forma giydi.

Juventus'un reddederek 18 milyon Euro yıllık ücret karşılığında 3 Ocak 2017'de Çin ekibi Tianjin Quanjian'a transfer olan yıldız oyuncu, burada 1.5 sezon forma giydikten sonra Borussia Dortmund'a geçti.

Güncellenme Tarihi : 13.5.2022 15:15

İLGİLİ HABERLER