Spor
  • 16.1.2014 00:33

Galatasaray yabancı sınırlamasını eleştirdi

Galatasaray Lisesi'ndeki Divan Kurulu Toplantısı'nın ardından gazetecilere açıklama yapan ikinci başkan Özkan Olcay, yabancı kuralını eleştirdi.

 

Galatasaray Lisesi'ndeki Divan Kurulu Toplantısı'nın ardından gazetecilere açıklama yapan Olcay, gelecek üç ayın kendileri için son derece hareketli bir döneme tekabül ettiğini belirterek, "Spor Toto Süper Lig, UEFA Şampiyonlar Ligi ve Ziraat Türkiye Kupası'nda peş peşe müsabakalar oynayacağız. Öyle görünüyor ki ortalama 3 gün arayla maçlar yapılacak. Galatasaray'ın önünde çok ciddi ve yorucu bir program olacak. Ümit ediyorum ki takımımız bu zorlu süreç içerisinde beklenmedik rahatsızlıklar, sakatlıklar veya moralsizliklerle uğraşmak zorunda kalmaz" diye konuştu.

Geride kalan sezonda Fenerbahçe'nin benzer bir şekilde üç farklı kulvarda mücadele ettiğine değinen Olcay, "Geçen sene değerli rakibimiz Fenerbahçeliler, üç kulvarda savaştıklarını öne çıkarmışlardı. Biz öyle söylemeyeceğiz. Görevimizi yapacağız ve elimizden geldiği kadar en üst düzey verimi almaya çalışacağız. İnşallah şans da yanımızda olur" ifadelerini kullandı.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) bu sezon yürürlüğe koyduğu 6-0-4 yabancı sınırlamasının kendilerini çok fazla etkilediğini anlatan Olcay, şunları söyledi:
"Bizi en çok zorlayan konulardan biri, federasyonumuzun Türk futboluna daha yararlı olacağını düşünerek getirdiği yabancı kuralıdır. Maalesef bu kuralın Türk futbolunda ısrarla uygulanmaya devam edilmesi hiçbir fayda sağlamayacaktır. Avrupa'da rakiplerimiz tüm imkanları sonuna kadar kullanabilirken, Türkiye'yi Şampiyonlar Ligi'nde temsil eden tek kulübümüzün elini ayağını bağlamanın hiçbir haklı gerekçesi olamaz. Bu kulvarda neden başarılı olamadığımız sorusunu sormadan önce, bu işleri yapacak kadroların oluşmasına imkan sağlamayan kuralları da takımlarımızın önüne koymamak lazım. Galatasaray Kulübü, kazandığı itibar ve prestiji her şeyden evvel Türkiye için, Türk futbolu için kazanmaktadır. 'Benim dediğim dedik, çaldığım düdük' şeklindeki yaptırımlar, bir uygulama yöntemi değildir."

Yabancı sınırlamasından dolayı transferde yaşadıkları sıkıntıları aktaran sarı-kırmızılı yönetici, "Şu anda önümüz tıkanmıştır. Futbolcu almak istiyoruz, alamıyoruz. Yüksek maliyetli sporculara boşu boşuna paraları verip, sonra da getirip yedek kulübesinde bekletmek akıllı tüccarın yapacağı iş değildir. Artık kulüpler, çok akıllı bir şekilde tam bir ticari anlayış çerçevesinde yönetilmesi gereken kurumlar haline gelmiştir. O bakımdan, elimizdeki imkanların el verdiği şekilde ve daralan süreç içerisinde Telles sorununu çözmeye çalışıyoruz. Galatasaray camiasının beklentilerine cevap vermek açısından çok fazla umutlu şeyler söylemek mümkün değil. Son güne kadar beklemek suretiyle oluşabilecek tabloyu görüp, konuyu Galatasaray adına en uygun şekilde neticelendirmeye çalışacağız" şeklinde görüş belirtti.

Olcay, TFF yönetiminin değişmesini isteyip istemedikleri şeklinde yöneltilen bir soruya, "Federasyonun nasıl göreve geleceği ve nasıl görevden ayrılacağı talimatnamelerde, yasada açıkça belirtilmiştir. İnsanlar bunaldığı zaman yüksek tondan ifadeler kullanabilirler ama biz TFF'nin gelişini veya gidişini düzenleyen bir konumda değiliz. Ama haksızlığa da tahammül etmek mümkün değil. Nasır kimin ayağındaysa onun canı daha çok acıyor. Kimseden farklı ses gelsin diye beklemiyoruz ama bizim nasırımız çok fazla acıyor bu konuda" yanıtını verdi.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:27

İLGİLİ HABERLER