Spor
  • 29.5.2020 11:55

Galatasaray'a Babel'den iyi haber

Galatasaray'a Babel müjdesi! Özel madde ortaya çıktı

Galatasaray'ın, sezon başında bedelsiz olarak kardoya kattığı Babel ile yaptığı sözleşme gündem olmuştu. Sarı-kırmızılılar, 33 yaşındaki yıldız ile 3 yıllığına yıllık 2.5 milyon Euro'dan anlaşma sağlamıştı. Ancak Babel'in sözleşmesindeki flaş bir detay ortaya çıktı.Galatasaray forması altında bu sezonun ilk yarısında gösterdiği performans hayal kırıklığı yaratınca ocak ayında Ajax'a kiralanan Ryan Babel, eski kulübünde de bekleneni veremedi. Sezon sonunda İstanbul'a dönecek olan Hollandalı futbolcu gelecek sezon içinse sarı kırmızılıların kadro planlamasında yer almıyor.

Maliyetleri düşürmek isteyen Galatasaray, yıllık 2.5 milyon Euro karşılığında imza atan Ryan Babel ile yolları ayırma düşüncesinde... Yabancı kontenjanında yer açmak isteyen yönetim, hayal kırıklığı yaratan Babel için teklif gelmesini dört gözle bekleyecek.

HER ŞEY PERFORMANSA BAĞLI

Kulüp, Babel transferinde KAP'a yaptığı bildirimde bonservisi elinde olan bu futbolcu için üç sezon için yani 2022 hazirana kadar anlaşma yapıldığını duyurmuştu. Ancak sözleşmede, KAP'a bildirilmeyen çok önemli bir madde var.Hürriyet'in haberine göre, Galatasaray'ın KAP bildiriminde detaylandırılmasa da Babel ile imzalanan sözleşmesinde '2020-21 sezonunda 20 resmi maçta oynaması halinde kontratı 1 yıl daha uzar' maddesi var. Yani Babel'in sözleşmesi 2 değil, 1+1 yıllık ve takımdaki durumu performansına bağlı.

YÜKÜMLÜLÜK 2.5 MİLYON EURO

Bu nedenle Galatasaray'da Babel'in sözleşme bitimine 2 değil, 1 yıllık gözü ile bakılıyor. Sarı kırmızılıların Babel için imza altında olan yükümlülüğü de bu nedenle 5 milyon Euro değil, 2.5 milyon Euro. Nitekim camiada, Babel'in gelecek sezon 20 maç forma bulup sözleşmesinin otomatik olarak uzamasına ihtimal verilmiyor.Babel ile yollarını bir an önce ayırmak isteyen Galatasaray, eğer bu futbolcuya bu sezon teklif gelmezse, ayrılık için 2022 yazını beklemeyecek ve 2020-2021 sezonu sonunda vedalaşacak.

Güncellenme Tarihi : 29.5.2020 11:58

İLGİLİ HABERLER