Spor
  • 28.1.2022 11:41

Galatasaray'a İsviçreli kaleci!

Galatasaray'da transfer çalışmaları tam gaz devam ediyor. Sarı-kırmızılı takımın önceliği; kale, orta saha ve forvet bölgesi. Muslera'nın sakatlığı sonrası İsmail Çipe ve Fatih Öztürk'ün yetersiz performansları sonrası kaleci almaya karar veren yönetim, Giresunspor'a kiraladığı Okan Kocuk'u geri getirmek istese de başarılı olamadı. Karadeniz ekibinden olumsuz yanıt alan Galatasaray, rotayı Almanya'ya çevirdi.

Sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan Galatasaray, Fatih Terim yönetiminde büyük hayal kırıklığı yaşadı. Yaşanan kötü sürecin ardından Terim ile yollar ayrılırken, takımın başına Domenec Torrent getirildi. Torrent'in raporları doğrultusunda transfer çalışmalarını sürdüren sarı-kırmızılı takımın alacağı kaleci de netleşmeye başladı.İsmail Çipe kaledeki kötü performansıyla birçok maça damga vururken, yediği gollerle çok fazla eleştirildi.

Son olarak Trabzonspor karşısında kaleyi Fatih Öztürk devraldı. Aslan'da yaşanan bu süreç kaleci transferini gündemin ilk sırasına taşıdı.Galatasaray kaleci sıkıntısı yaşarken, sezon başında Giresunspor'a kiralanan Okan Kocuk'un müthiş bir grafik çizmesi tartışmaları biraz daha alevlendirdi.Sarı-kırmızılı kulübün Okan Kocuk'u devre arasında geri çağırma ihtimali olduğu ifade edildi ancak Karadeniz temsilcisi ile anlaşma sağlanamadı.Okan Kocuk için Giresunspor'dan olumlu yanıt alamayan Galatasaray, rotayı Almanya'ya çevirdi.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul'a gelen ve Burak Elmas ile görüşen Luis Campos'un da kaleci transferi yapılması gerektiğini belirtmesi ile çalışmalar hız kazandı ve Aslan yeni kalecisini buldu.Bir son dakika sürprizi olmazsa Galatasaray'ın yeni kalecisi Roman Bürki oluyor.Dortmund'un İsviçreli yedek kalecisiyle anlaşma sağlandı.Bürki 4 aylığına kiralık olarak Galatasaray'a gelmeye çok yakın.Sezon sonuna kadar kiralanacak olan Burki'nin kontratında satın alma opsiyonu da yer alacak.

Güncellenme Tarihi : 28.1.2022 11:55

İLGİLİ HABERLER